Haftanın piyasalara açıldığı ilk gün olan 27 Haziran Pazartesi güncel altın fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Döviz kurundaki değişimin etkili olduğu altın fiyatlarında 27 Haziran Pazartesi gününe 950 lira seviyesinde başladı şu sıralar 985 liradan işlem görüyor.Dolar da 16,61 liradan işlem görüyor.

Gram altın 985,48 lira, çeyrek altın 1.637 lira, yarım altın 3.275, cumhuriyet altını 6.526

Ons altın fiyatı 1800 dolar üzerindeki seyrine devam ederken, uluslararası piyasalarda 1835 dolara satılıyor.

Samsun Kuyumcular Odası Başkanı ve Ekonomi Uzmanı Dr. Salih Özman, geçen yıl peynir ekmek gibi satılan gram altının 10’da 1’ine denk gelen 0,10 gram altınların yerini bu yıl gram altının 20’de 1’ine denk gelen 0,05 gram altınların alabileceğini söyledi.

KAZANDIRMAYA DEVAM EDER

“Şu andan itibaren ne alırsanız alın yatırım aracı olarak sayılır." diyen Özman 'Bundan sonra altın bin TL’nin ne kadar üstüne çıkar’ diye düşünmek gerekir. Bin TL altın için taban fiyat oldu. Bundan sonraki süreçte de altına yatırım yapılır. Altın Türk yatırımcıya kazandırmaya devam eder.” ifadelerini kullandı.

KADEMELİ ALIM YAPILABİLİR

BDDK'nın kararının ardından düşüş eğilimine giren altın ve doların seyri sizce ne olacak? sorusuna yanıt veren Memiş  "Gram altında, 950-bin 50 lira aralığını takip etmeye devam ediyoruz. Yavaş yavaş altın alınabilir. Alım yapacak vatandaşlarımız, 950-bin lira aralığından kademeli olarak alabilir. Bu alımları yaptıktan sonra yıl sonu için bin 400 lira seviyesindeki öngörümde bir değişiklik yok. Bin lira seviyesinin altında kademeli alım yapabilirler. Yılın kalan yarısında ONS altında sert yükselişler bekliyoruz." dedi ve şöyle devam etti:

-Sayın Cumhurbaşkanı'nın açıklayacağı geniş bir ekonomi paketi var. Herkes bunu beklemeli. Bu geniş kapsamlı ekonomi paketinden sonra tekrar temmuz-ağustos aylarında bir gerileme göreceğiz.

- Dolayısıyla eylüle kadar problem görmüyorum. Eylülden sonra küresel piyasalarda ciddi bir resesyon gelecek zaten. Bütün ülkeleri olumsuz yönde etkileyecek bir süreç olacak.

-16,35-17,35 dolar TL kurunda bu aralığı takip edebilirsiniz. Dolar tarafındaki sorumluluğumu atmış bulunuyorum. 16,60-16,70 aralığından 17,22 liradan satmış oldukları dolarını bugün yerine koyacak.

-Gram altınımızı yerine koymak için süreç var. Gram altın almak istiyorsanız bu fiyatlardan alabilirsiniz. Gram altın TL fiyatında satış yapan arkadaşlarım bugün yerine koyuyorlar. Altının ons fiyatında, gümüş ons fiyatında öngörümde değişiklik yok. Yukarı yönlü ataklar gelebilir. 950 lira altında gram altın bulamayacaksınız.

-Yeni ev alacaklar Ağustos ayını beklemeli. Ucuz projelerde Türkiye'nin her yerinde binlerce konut satışı olacak. İlk kez ev sahibi olacaklar Ağustos ayındaki projelerle ilgilenmeli. Otomotiv sektöründe de fiyatlarında da sürpriz gelişmeler olacak. Temmuz-Ağustos ayında... Nakitlerinizi hazırlayın.

Editör: Haber Merkezi