ABD ara seçimlerinin etkisi ve Fed’in açıklaması öncesinde altın fiyatlarında yükselişe neden oldu. ABD ekim ayı enflasyon rakamlarının bugün TSİ 16:30’da açıklanması bekleniyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ons altında 1800 dolar seviyesinde ataklar beklendiğini belirtti.

İslam Memiş, Posta'dan İpek Alemdar Göde'ye özel şu açıklamalarda bulundu:

“ABD de geçen hafta tarım dışı istihdam verisi beklentinin üzerinde geldi. Rakamlarda ciddi bir artış var. Enflasyona dair de endişeler sürmeye başladı. Özellikle ara seçimle alakalı Trump’ın da önde olması dolar endeksinde düşüşlere neden oldu. Altın da sert bir şekilde yukarı yönlü tepki verdi. 1610 -1615 dolar seviyesi ile altının ons fiyatı bu seviyeyi gördü. Buradan tekrar yukarı yönlü bir atak gerçekleştirdi. 1723 dolar seviyesine kadar yükselişini devam ettirdi. Altının ons fiyatında 1760 doları direnç seviyesi olarak takip edebiliriz. Yılın sonuna doğru da 1800 dolar seviyesine doğru ataklar bekleniyor”

YÜKSELİŞİN DEVAM ETMESİNİ BEKLİYOR

Altın fiyatlarında yükselişin devam etmesinin beklendiğini belirten Memiş, “Yıl sonuna kadar altında yükseliş görülecektir. Yukarı yönlü ataklar devam edecektir. O yüzden bozdurmak isteyen vatandaşların acele etmemesini tavsiye ediyorum. Altın fiyatları daha yeni yükseliş trendine başladı. 6 aydır bir baskılanma vardı. Bu baskılanmanın sonuna geldik. Altın fiyatlarında yukarı yönlü hareket devam ediyor. Altının ons fiyatındaki yükselişler gram altın fiyatına da yansıdı” ifadelerini kullandı.

6 AYDIR BASKI ALTINDA

Altın fiyatlarının 6 aydır baskı altında olduğunu ifade eden Memiş, “Altının ons fiyatındaki hareketlerin pozitif yönde ilerlemesini bekliyorum. Son 6 aydır altın fiyatlarında yaşanan baskı yılın üçünü çeyreğinde hem merkez bankası hem de vatandaşlar alımlarını arttırdı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası yılın üçüncü çeyreğinde 31 tonluk alım yaparken mücevherat ve işçilikli altın tarafında 11 tonluk altın talebi oluştu. Yastık altındaki altınlarda da ciddi bir alım oldu. Çeyrek altın, gram altın, cumhuriyet altını gibi. 980 lira seviyesine kadar gerileyen gram altın vatandaşları alıma yönlendirdi” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi