Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş’ten yıl sonu gram altın fiyatıyla ilgili iddialı bir açıklama geldi. İslam Memiş yıl sonu gram altın fiyatının 600 TL’yi göreceğini net bir şekilde ifade etti.ü

Ekonomi gazetecisi Sami Altınkaya’nın YouTube kanalına konuk olan İslam Memiş para piyasalarındaki son gelişmeleri değerlendirdi. İslam Memiş konuşmasında vatandaşa yatırım tavsiyesi vermeyi de ihmal etmedi.

“VATANDAŞ ALTIN VE GÜMÜŞE YÖNELMELİ”

İslam Memiş yatırım yapmayı düşünen vatandaşlar için “ Yatırımcılar bence bundan sonraki süreçte yol haritasını kısa ve orta vadede belirlemesi gerekiyor. Emtia veya döviz fiyatlarının hangisinde bir düşüş varsa bence oraya yönelmeli. Yılın ilk yarısında en çok yatırımcısına değer kaybettiren altın ve gümüş fiyatlarıdır. Bence bu tarafa yönelmenin daha mantıklı bir karar olduğunu düşünüyorum.

İslam Memiş daha önceki konuşmalarında yıl sonu gram altın fiyatının 600 TL olacağı iddiasını da sürdürdü.

“ALTIN FİYATLARI İSTER İSTEMEZ YÜKSELECEK”

Sami Altınkaya’nın yıl sonu altın fiyatının 600 TL’yi göreceği tahmininizde bir değişiklik var mı sorusuna Memiş aynı öngörüsünün devam ettiğini nedenleriyle açıkladı. Memiş söz konusu iddialarıyla ilgili şunları söyledi: "Altının ons fiyatındaki yükselişlerin bittiğini ben şahsen düşünmüyorum. Ons altın fiyatında 1960 dolar seviyelerini beklemeye devam ediyorum. Çünkü enflasyon dünyada geçici değil. Diğer yandan dolar kurunda yeni rekorlar bekliyorum. Dolar bütün gelişen ve gelişmekte olan ülkelerde rekorlarını tazeleyecek. Gram altın fiyatında 560 TL önemli direnç seviyesi buraları yakından takip etmeye devam edeceğiz. Altının gram fiyatında 560 TL seviyesi test edildikten sonra dolar altın yeni rekorlar kırarsa gram altın ister istemez yükselecektir”

Editör: Haber Merkezi