Altın fiyatlarında sert dalgalanma yatırımcının dikkatini çekmeye devam ediyor. Dün 1004 lira seviyesinden güne başlayan gram altın 1028 lira seviyesine kadar yükseldi. Bugün ise 1033 lira seviyesini gördü. Peki altın fiyatları neden yükseliyor? Yükselişin devamı gelir mi? Konuyla ilgili milliyet.com.tr'ye açıklamalarda bulunan İnfo Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Tuna Çetinkaya şu ifadeleri kullandı:

"ABD imalat PMI verisinin beklentilerin altında kalması ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artırımlarında güvercin tutuma geçer beklentisini yarattı. Bu yüzden zayıflayan dolar karşısında başta altın olmak üzere tüm emtialar olumlu yönde hareket etti. Riskli varlıklara yönelik iştahın artması; altında önemli bir tepki yükselişini beraberinde getirdi.

ALTINDA YÜKSELİŞİN DEVAMI GELİR Mİ?
Şu an henüz geçici bir bahar havası hakim. Bu tepki hala durgunluk korkusu gölgesinde. ABD tahvil faizlerinde tekrar yukarı yönlü bir hareket olur ve Fed şahin tutumunu sürdürürse devamı gelmez. Düşüş trendini kırması için daha güvenli data ve haber akışına ihtiyaç var.
FED’İN KASIM AYINDA VERECEĞİ FAİZ KARARI PİYASALARI NASIL ETKİLER?

Fed'in 100 ve üzerinde faiz artırması ve şahin tutuma devam etmesi altın fiyatlarını düşürür. Altının değer kazanması doların gücünü kaybetmesine bağlı. Faiz demek güçlü dolar demek. Tahvile olan ilginin artması dolayısıyla paranın altın ve emtialardan çıkarak yönünü likit olmaya, yani dolara çevirmesi demek.

Editör: Haber Merkezi