Sosyal medya ve mecraların artmasıyla bunlar üzerinden yapılan tanıtım ve kampanyalar artıyor. Bu markaların üreticicileri ve bulundukları ülkeler global anlamda büyüme sağlarken bunu hizmet gönderdikleri ülkelere vergi ödemeden yapıyorlardı. Bundan böyle ülkemizde bu sosyal ağlara %7.5 dijital hizmet vergisi getiriliyor.

Özellikle abonelik, bununla beraber gelen premium hizmetlerin bu süreci hızlandırdığı söyleniyor. Facebook, Twitter, Google, Youtube ve birçok sosyal medyadan yapılan reklamlar, Appstore, Googleplay gibi bu uygulamaların görülmesine, indirilmesine tüketilmesine ve kaydedilmesine yönelik hizmetler bundan böyle vergiye tabii tutulacak.

ERİŞİM ENGELLENECEK

Dijital hizmet vergisi eğer hizmet verenden alınamazsa, işleme aracı olan bankalardan vergiyi korumak adına Hazine ve Maliye Bakanlığı aracılığıyla talep edilebilecek.

Bu koşullar altında eğer ödeme gerçekleşmezse 30 gün ihtar süresinin ardından, bu sosyal ağlara erişim engellenecek ve Hazine ve Maliye Bakanlığının teklifi üzerine engelleme kararının ardından gereği hizmet sahiplerinden istenecek.

Editör: Haber Merkezi