Alman otomotiv devi Volkswagen'in Manisa'da kuracağı fabrika için Volkswagen AG'nin Denetim Kurulu Üyesi ve Küresel İş Konseyi Başkanı Bernd Osterloh, karşı çıktıklarını belirtti.

Geçtiğimiz aylarda Manisa'da kurulacak olan fabrikaya 1 milyar liralık yatırım yapan otomotiv devi, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekatı'ndan sonra yatırım planını erteleme kararı almıştı.

VETOYA HAZIRLANIYORLAR

Bu pazarını Türkiye ve Ortadoğu'da genişlemek için kurmayı planlayan Volkswagen'in yıllık araç kapasitesinin 300 bin olması bekleniyordu. Ünlü firmanın bu geri adımından sonra Balkan ülkelerinden Bulgaristan, Romanya ve Sırbistan, şirketin yatırımını kendi ülkelerine çekmek için çeşitli adımlar atmaya başlamışlardı. Volkswagen ise geçtiğimiz günlerde fabrikayı Türkiye'de kuracaklarını aktarmıştı.

Volkswagen AG'nin Denetim Kurulu Üyesi ve Küresel İş Konseyi Başkanı Bernd Osterloh açıklama yaparak, Türkiye'nin siyasi amaçlarına güç kullanarak ulaşmak istediğini ve bu sebeple işçi temsilcileri olarak yatırım kararına karşı çıktıklarını ve vetoya hazırlandıklarını belirtti.

Editör: Haber Merkezi