KOÇ Finansal Hizmetler'e bağlı olarak kurulan Türkiye'nin ilk özel bankası Yapı Kredi'de toplu işten çıkarmalara başlandı. Banka ayrıca 2020 yılına kadar 50 şubesini kapatmayı planlıyor

PERFORMANS DÜŞÜKLÜĞÜ GEREKÇE GÖSTERİLDİ

Eylül ayında 75. yaşını kutlayan Yapı Kredi'de çalışanlar performans düşüklüğü, değişen müşteri davranışı ve teknolojik gelişmeler gerekçe gösterilerek birçok işçinin işine son verildi. Yapı Kredi toplu işten çıkarmaların sebebini ise şöyle açıkladı: "Geçtiğimiz üç yılda değişen müşteri davranışı ve teknolojik gelişmelerle birlikte, bugüne kadar fiziken alınan müşteri talimatı ve ürün sözleşmelerinin büyük bir kısmı farklı yöntemlerle alınmaya ve onaylanmaya başlanmıştır. 

Bu gelişmeler ile kontrol işlemlerinin çoğu otomatik hale gelmiş, mutabakat ve arşivleme işlemleri ise önemli ölçüde sona ermiştir. Ayrıca yapılan işlemler önemli oranda self servis ya da otomatik hale gelmiştir. Söz konusu bu değişikler doğrultusunda süreç ve görev tanımları güncellenmiş ve yeni çalışma düzeni doğrultusunda organizasyon düzenlemelerine ihtiyaç duyulmuştur. Oluşturulan yeni organizasyon kapsamında da istihdam fazlası meydana geldiğinden, iş sözleşmenizin feshi kaçınılmaz hale gelmiştir."

50 ŞUBESİNİ KAPATACAK

Yapı Kredi Bankası'nın ayrıca işçileri tazminatsız şekilde kovmak istediği belirtiliyor. Çalışanlar senede 1 kez yapılan performans değerlendirme işleminin 6 aya kadar indirildiğini ve 3 dönem boyunca performansı düşük bulunan kişilerin işten ayrılmaya zorlandığını söylüyor. Bankanın 2020 yılına kadar 50 şubesini kapatacağı ve 1000 çalışanı daha işten çıkaracağı konuşuluyor.

Editör: Haber Merkezi