Türkiye’nin ekonomik reform paketini değerlendiren 84 yaşındaki Mobius, “Kesinlikle reformlar çok önemli unsurlar ve (uygulanması için) zamanlama çok iyi.” değerlendirmesinde bulundu.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının oluşturduğu kriz ortamının fırsata dönüştürülebileceğine işaret eden Mobius, “Bu gibi kriz zamanlarını kullanmak reformları uygulamanın iyi bir yolu. Çünkü insanlar değişiklikleri daha kolay kabul edebilir. Bu yüzden, reform yapmak için mükemmel bir zaman olduğunu düşünüyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

 “Türkiye’de fırsatların olacağını düşünüyorum”

Türkiye’nin 2021 yılındaki ekonomik görünümünün yatırımcılar için fırsatlar sunduğuna işaret eden Mobius, “Türkiye’de iyi fırsatların olacağını düşünüyorum. Şu anda zaten yaptığımız yatırımlar var. Gördüğümüzü beğeniyoruz, bu yüzden yatırım yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de Mobius’un radarındaki alanlar

Mobius, Türkiye’de ilgilendiği yatırım alanlarına ilişkin ise şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye'de, sadece yurt içinde kullanılmayan, aynı zamanda ihraç edilebilen yazılımlarla uğraşan firmalara odaklanıyoruz.

 Türkiye’nin inanılmaz bir imalat temeli var; hem iç pazara hizmet verebiliyor hem de ihracat pazarlarına ulaşıyor. Böylece bu şirketler döviz kazanıp aynı zamanda ülkedeki pazar paylarını büyütmeyi

Reformların uygulama derecesinin reytinglere etkisi

Son dönemde uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye ile ilgili olumlu açıklamalarını da değerlendiren Mark Mobius, “Reyting kuruluşlarının ülkede ve dünyada olanları yakından takip ediyor olması iyi bir gelişme.

Mobius değerlendirmelerine şöyle devam etti:

“Türk hükümeti hâlihazırda Türkiye'de bulunan veya Türkiye dışında bulunan parayı harekete geçirmelidir. Özellikle de altyapının özelleştirilmesiyle ilgili tahvillere yatırım yoluyla; kendi kendisini ödeyebilecek gişeler, yollar, köprüler ve benzeri. Bu Türkiye’nin altyapısı için para toplamasının mükemmel bir yolu olur.”

Editör: Haber Merkezi