Kars'ta bulunan Turgutreis Şirketler Grubu, yerli otomobile talip oldu. Banttan inecek 36. yerli otomobile talip olan şirketin yönetim kurulu başkan yardımcısı Tolgahan Reis, "Türk sanayisinin ve otomotivinin bağımsızlığı, ekonomimizin daha da güçlenmesi adına yerli otomobil projesi son yıllarda Türkiye'nin imza attığı sayısız büyük projeden biri" diye konuştu.

'ÜLKEMİZ DÜNYADA AĞIRLIĞINI ARTIRIYOR'

Kars'ın plakasının da 36 olması sebebiyle 36. yerli otomobile talip olduğunu aktaran Reis, "Cumhurbaşkanımızın büyük bir vizyon projesi olarak gördüğü yerli otomobille ilgili amacımız, Türkiye'nin Serhat şehri Kars'tan farkındalık oluşturmak ve Türkiye'nin Otomobil Girişimi Grubu'na destek olmaktır. Cumhurbaşkanımızın yerli ve milli projeleriyle bugün ülkemiz hamd olsun dünyada ağırlığını ve itibarını daha da artırıyor. Asya ile Avrupa'yı birbirine bağlayan en önemli hat olan ve Demir İpek Yolu olarak adlandırılan Kars-Tiflis-Bakü Demir Yolu ve Kars Lojistik Merkezi ile Kars ticaretin merkezi oluyor. Bu anlamda yerli otomobil üretimi için bir fabrika da Kars'ta kurulabilir"

TAKSİCİLER 17 BİN ARAÇ İSTEDİ

Türkiye'nin merakla beklediği yerli otomobil ile ilgili Cuma gününe kadar hergün yeni ayrıntının belli olduğu fotoğraf yayınlanıyor. Otomobilin en son yayınlanan dünkü fotoğrafında ızgaranın üzerindeki lale motifleri dikkat çekmişti. Son teknoloji aracın fiyatı için de birçok söylenti dolaşıyor. Ancak bugün en ucuz elektrikli otomobilin fiyatı 200 liradan başlıyor. Geçtiğimiz günlerde de İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, 17 bin yerli otomobil istediklerini dile getirerek, “Yerli otomobili görmemize gerek yok, 17 bin araca şimdiden talibiz” demişti.

Editör: Haber Merkezi