Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Ekonomi Politikaları Üyesi Yiğit Bulut, CNN Türk'te katıldığı programda açıklamalarda bulundu.

Bulut, şunları söyledi:

- Cumhuriyet tarihinde 'Türkiye 140 milyar dolar rezerv sattı' diyenler rezervin ne olduğunu bilmeyenler rezervin her zaman brüt olanına bakılır bütün dünya piyasalarında.

- Tamamen cehalet içinde bunu söylüyorlar çok üzülerek söylüyorum profesör titri olan bazı insanlar gerçeği bilmelerine rağmen TV’lere çıkıp bunu söylüyorlar.

- Ülkelerinin ekonomik göstergelerine baktığınız zaman Türkiye'nin büyümesine baktığınız zaman 2018 2020 arasındaki dönemde pandemi riski ile kıyasladığınızda pandemik riski göre reel olarak büyüyen tek ekonomi Türkiye.

- Dolardaki düşüşe rağmen gıda fiyatlarının yüksek olması. Ciddi anlamda bir fırsatçılık var. Müdahale ettiğiniz zaman da şunu söylüyorlar: 'Hani serbest piyasa ekonomisi idi siz niye müdahale ediyorsunuz.' 

- Ben şunu söylemek istiyorum. Bakın her şeyi devlet yapamaz. Vatandaş tüketim gücünü kullanması gerekiyor. Tüketimi kestiğiniz anda sizin gücünüz karşınızdakini eğitmeye yeter.
 

Editör: Haber Merkezi