Vatandaşların Covid-19 salgını sebebiyle evlere kapanmasıyla kargo şirketleri günlük gelen kargo miktarında patlama yaşadı. Şubelerin kargoları yetiştirememesi üzerine Yurtiçi Kargo'nun e-ticaret sitelerinden gelen ürünleri bir süreliğine kabul etmeyeceği iddia edildi

Günlük 1500 kargoya kadar çıkıyor

Koronavirüsle mücadele kapsamında bir çok giyim, teknoloji ve gıda şirketi satışlarını sadece internet üzerinden yapacaklarını açıkladı. e-ticaret sitelerinin de sektördeki yoğunluğu eklenince kargo firmaları için işler zorlaşmaya başladı. Günlük ortalama bir şubeye 1500'den fazla kargo gitmeye başladı. Çalışanların bu duruma verdikleri tepkilerden sonra özellikle Yurtiçi Kargo'nun, e-ticaret sitelerinden gelen kargoların bir süreliğine askıya alacağı iddia edildi. Öte yandan yaşanan bu yoğunluk sonrası diğer kargo şirketlerinin de benzer tedbirler alacağı öğrenildi.

Rapor almak istiyorlar

Kargo çalışanları bir yandan koronavirüsle mücadele ederken bir yandan da gelen kargoların sürekli olarak artması sonucunda farklı yollara başvurmaya başladı. Covid-19 sebebiyle çalışanlarına izin vermeyen kargo şirketlerinin bu kararından sonra çalışanlar ya yıllık izinlerinden yararlanıyor ya da rapor bularak işe gelmiyor.

Yurtiçi Kargo e-ticaret sitelerini askıya mı alıyor?

Geç saatlere kadar çalışılıyor

Koronavirüsün vatandaşları eve kapatmasının ardından e-ticaret sitelerinde yaşanan yoğunluk da artış gösterdi. Bu yoğunluk kargo şirketlerine yansıdı. Kritik bir süreçten geçilirken gelen kargo sayısından şikayetçi olan kargo çalışanları da kendilerince tedbirler almaya başladı. Eldiven ve maske ile alım-dağıtım yapan kargo çalışanları gece geç saatlere kadar süren yoğun tempodan şikayetçi. Öte taraftan her şubenin giriş çıkış saatleri farklılık gösteriyor. 

65 yaş üstü mü çalıştırılıyor?

Bazı kargo şirketlerinin 65 yaş üzerindeki vatandaşları da çalıştırdığı iddia edildi. Özellikle kamyon şoförlüğü yapan 65 yaş üstü kesim, evden dışarı çıkma yasağına uymadığı gibi bir de çalışmaya devam ediyor.


 

Editör: Haber Merkezi