500 milyon dolar borcu olduğu söylenen Simit Sarayı'nı satın almak için Rekabet Kurulu'na başvuran Ziraat Bankası'nın, şimdi de Dünya Göz Hastanesi'nin 200 milyonluk borcunu temizleyip karşılığında hisse satın alacağı konuşuluyor.

'TASVİP ETMEM MÜMKÜN DEĞİL'

Kamuoyunda'da oldukça gündem olan Ziraat Bankası'nın Simit Sarayı'nın satın almak istemesi geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sorulmuştu. Erdoğan bu durumu onaylamadığını belirterek "Benim bunu tasvip etmem mümkün değil. Geçmişte kamu bankalarının görev zararı olayları sebebiyle nasıl battığını hatırlayın" demişti.

DÜNYA GÖZ'ÜN BORCUNU TEMİZLEYECEK

Şimdide Ziraat Bankasıyla ilgili yeni bir iddia ortaya çıktı. Ziraat GSYO, Dünya Göz Hastanesi'nin Ziraat Bankası'na olan, 200 milyon dolarlık kredi borcunu temizleyip karşılığında hisse satın alacak. Eray Kapıcıoğlu'nun yönetim kurulu başkanı olduğu Dünya Göz Hastanesi'nin çeşitli bankalara olan 200 milyon dolarlık kredi borcu yapılandırıldı. Hepsi Ziraat Bankası'na yüklendi. 2009 yılında 300 milyon doların üzerinde yatırımla Ankara'da en lüks hastanesini açtı. 15 bin kapalı alanı olan 18 katlı binanın mülkü Ziraat Bankası'na geçti.

Editör: Haber Merkezi