Zorlu Enerji, Sarıtepe ve Demirciler RES'lerine sahip Zorlu Rüzgar Enerjisi Elektrik Üretimi Aş'nin yüzde 100 hisselerini Akfen Yenilebilir Enerji AŞ'ye satıyor.

AMAÇ YATIRIM YAPMAK

Konuya ilişkin açıklama yapan Zorlu Enerji Üst Yöneticisi Sinan Ak, gelecek hedeflerinin şirket değerlerini artırmak istediklerini söylerek, yapacakları bu satışla elde edecekleri sermayeden yatırım yapmayı hedeflediklerini söyledi. Ak, rüzgar enerjisi alanında denizaşırı kapsama yaydıkları projeleri ve tecrübelerini bu alandaki tüm fırsatları değerlendirmeye ve kendilerini güçlendirmeye devam edeceklerini belirterek, RES alanından çıkmak gibi bir durumun söz konusu olmadığını ve gelecek dönemde rüzgar enerjisine yönelik projeleri değerlendirebileceklerini söyledi.

YÜZDE 100'Ü SATILIYOR

Sahip olduğu sermayelerini verimli değerlendirmek isteyen Zorlu Enerji, Sarıtepe ve Demirciler RES'lerine sahip Zorlu Rüzgar Enerjisi Elektrik Üretimi Aş'nin yüzde 100 hisselerini Akfen Yenilebilir Enerji AŞ'ye satıyor. Ancak Zorlu, 135 MW kurulu gücü olan Gökçedağ Santrali'ni işletmeyi sürdürecek.

Editör: Haber Merkezi