CHP'de değişim isteyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, başkanlığa aday olacak mı?

Bu sorunun cevabı merakla beklenirken, Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi "Aday olmayacak" iddiasında bulundu.

Selvi'nin bugünkü yazısından bir bölüm şöyle:


EKREM İmamoğlu’nun CHP’nin İstanbul’daki ilçe belediye başkanları ile yaptığı toplantıda Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Değişim, değişim diyorsunuz. 4 yıldır İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’sınız. 4 yılda belediyede hangi değişimi gerçekleştirdiniz de şimdi asırlık çınar gibi olan CHP’yi üç ayda değiştireceksiniz?” diye soruyor.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de “Değişim diyenler üç isim veremiyor” diye bir eleştiri getirmişti.

Ekrem İmamoğlu da bu tür sorular karşısında değişim talebinin altını doldurmak için harekete geçmiş durumda. Bir manifesto hazırlığı yapıyor.

Söz konusu İmamoğlu olunca hep Ecevit’i örnek gösteriyoruz. Ecevit, değişim adına “Ortanın Solu” diye bir hareket başlattı. Ortanın solunu anlatan yazılar yazdı, konuşmalar yaptı. Darbelerin partisi olan CHP’de 12 Mart’a karşı çıkarak yeni bir duruş ortaya koydu. Ecevit önce CHP’lilere umut verdi sonra Türkiye’ye umut oldu. Dağa taşa “Karaoğlan” yazdırıp üç kez başbakan olmayı başardı.

Ekrem İmamoğlu’nun ise Ecevit gibi bir duruşu ve mücadelesi yoktur. O çapta biri değil. Daha çok yeni bir Nurettin Sözen olmaya aday görünüyor.

Değişim talep etmesine rağmen adaylığını açıklayamadı. Görünen o ki aday olma cesaretini gösteremeyecek. O nedenle Özgür Özel formülünü ortaya attı. Özgür Özel formülü, bir emanetçi formülüdür. Kılıçdaroğlu aday olduğu sürece başarılı olması mümkün değil.

CHP’de seçim yenilgisinin ardından en yakınındaki isimler bile Kılıçdaroğlu’nun istifasını istiyor. Koltuğuna yapışmakla suçluyor. Kılıçdaroğlu ise her seçim yenilgisinin ardından koltuğuna daha büyük bir tutkuyla yapışıyor. Engin Altay, Bülent Tezcan, Özgür Özel gibi partinin ağır toplarının “onurlu çekiliş” önermelerine, İmamoğlu’nun “Çekil” talebine rağmen istifa etmemekte direniyor, “10 yıl daha CHP’nin başındayım” mesajını veriyor.

Siz bunları zaten biliyorsunuz. Kılıçdaroğlu, “Yaşamımın hiçbir döneminde koltuk hırsım olmadı” diye açıklama yapınca hatırlatmak istedim.

Kemal Bey’in, seçimi kaybedince istifa eden Çipras gibi çekilmesini beklemiyorum ama şimdiye kadar girdiği her seçimi kaybettikten sonra bu sözü biraz bayram fıkrası gibi oldu.

Editör: Grlyrtts