İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Financial Times'a verdiği röportajda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "Seçmenlerin mesajına cevap ver" çağrısında bulundu. 

Gazetenin Türkiye muhabiriyle röportaj yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek şu ifadelerde bulundu;"Tek bir kişinin iradesinin devlete hakim olduğu politikaları terk etmezse siyasi geleceği için endişelenmeli. Erdoğan seçmenin mesajını almaması ve aynı şeyleri yapmaya devam etmesi halinde siyasi ömrü kısalacak. Her şey onun elinde" 

İBB Başkanı İmamoğlu,"İstanbul'daki bir kurum müdürünün bile mevcut yetkisini siyasi bir talimat olmadan kullanamadığı bir rejime, bir sisteme dönüştü. Tek bir kişinin iradesini yansıtan bir devlet yapısını bize veriyor" ifadesini kullanırken "buna tırnak içinde otoriter rejim diyebiliriz. Ama bence bu seçim sonuçta bütün bu yöntemi, bütün bu uygulamayı mahkûm etmiş ve reddetmiştir" yorumunu yaptı.

 31 Mart seçimleri ile ilgili olarak şunları aktardı; "Bu asla sadece İstanbul seçimi değildi. Cumhurbaşkanının (kendisini) muhatap ilan ettiği bir seçime dönüştü"

Devlet Bahçeli'den Ekrem İmamoğlu'na tepki Devlet Bahçeli'den Ekrem İmamoğlu'na tepki

Imamoğlu-1

Editör: Nehir Durdağı