Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, Haliç Kongre Merkezi’nde televizyon, gazete ve dijital medya genel yayın yönetmenleri ve medya temsilcileriyle bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

Türkiye Yüzyılı İstanbul Vizyonu'nu doğrudan İstanbulluların gündemlerindeki başlıklarla belirlediklerini aktaran Kurum, 10 temel başlıkta projelerini, hedeflerini, hayallerini anlattıklarını, açıklanan projelerin İstanbul'da heyecan ve umudu artırdığını söyledi.

Kurum, İstanbul'u Türkiye Yüzyılı'nın lider şehri yapacaklarını vurgulayarak, "Bizim tek bir önceliğimiz var, İstanbul’a hizmet etmek. 'Sadece İstanbul.' diyoruz çünkü gerçek belediyeciliğin ancak İstanbul’u merkeze alarak yapılacağına inanıyoruz. Mazeret belediyeciliği yapmayacağız. İstanbul’un kaynaklarını algı yönetmek için kullanmak yerine gerçek belediyecilik hizmetleri için kullanacağız. İstanbul yönetimi başarısız olmuştur. Ama İstanbullu çaresiz değildir. İstanbulluya, çaresiz olmadıklarını gösteren bir SİZTEM anlayışıyla hizmet edeceğiz. Bu, bizim şehircilik ve belediyecilik vizyonumuzun mottosudur. Bu nedenle 'SİZTEM İstanbul' diyoruz. Bu, insanı özne olarak merkeze alan bir yönetim vizyonudur. Şehrimizin sorunlarını iyi tahlil eden, tek tek çözüm üreten bir modelin adıdır. Sorunları çözerken ortaya koyduğumuz bütüncül bir şehir felsefesidir ve baştan bu yana saydığım tüm projelerin merkezinde yer almaktadır" dedi.

Murat Kurum, Ekrem İmamoğlu’nun kendisini aradığını söyleyerek, "Kendisi beni aradı görüştük, iyi niyet temennilerinde bulunduk. Bir talebi isteği varsa telefonumun açık olduğunu söyledim" ifadelerini kullandı.

"İBB Başkanı İmamoğlu, konuşmalarında, açıkladığınız projelerin kendisinin olduğunu, kopya çektiğinizi iddia ediyor, ne diyorsunuz?'' sorusunu Kurum, "Kopya ifadesi hoş değil. Öncelikle iyi olan şey kopyalanır. İstanbul'da iyi olan hiçbir şey olmadığı için kopyalanacak bir şey de yok." diye yanıtladı.
 

Editör: Gürel Yurttaş