1. Elif Uluğ Kimdir? Kısaca kendinizden bahsedebilir misin?

 

Ben Elif. 28 şubat 2002 aksaray doğumluyum. 11.sınıf öğrencisiyim. Cağaloğlu mesleki ve teknik anadolu lisesinde grafik öğrencisiydim fakat okulun bana bir şey katmadığını düşünüp liseyi açıktan bitirme kararı aldım. Kendimi tiyatro alanında geliştirmeye karar verdim. Sadri Alışık kültür merkezinde oyunculuk eğtimi alıyorum.

2. Instagram hesabının bu kadar büyümesinin ardındaki hikayeyi bizimle paylaşır mısın?

Yaklaşık 1 yıl önce bende herkes gibi sadece arkadaşlarımın beni takip ettiği bir instagram kullanıcısıydım. Bir gün instagrama yine arkadaşlarımla gülmek için bir video attım ve bu video mizah sayfaları dolayısıyla yayılmaya başladı. Tabi mizah sayfaları video sahibinin kim olduğunu belirtmeden paylaşıyordu ben de gidip altına yorum olarak "video sahibi benim" yazıyordum. Bu şekilde insanlar beni gördü ve takip etmeye başladı. Yani çok ahım şahım bir hikayem yok.

3. Sosyal medyada tanınır olmanın avantajları ve dezavantajları neler? 

Sosyal medya da hayatınızda hiç görmediğiniz birebir sohbet etmediğiniz insanların sevgisini kazanmak harika bir şey. Ya da eğer benim gibi mizah yapan bir insansanız mizahınızın bir kitleye ulaşması güldürmeniz daha da harika bir şey. Pek çok avantajı olduğu gibi dezavantajları da var. Mesela canınız sıkıldığında onlarla eğlenebiliyorsunuz. Ya da sizin fikir sahibi olmadığınız bir konu hakkında takipçilerinizden yardım alabiliyorsunuz. Fakat bunların yanında sürekli memnun etme zorunluluğunuz var, onların beklentilerini karşılamak oldukça can sıkıcı olabiliyor bazen. Hele insanlar sizi pozitif ve eğlenceli biri olarak tanıyorsa günlük hayatınızda olumsuz ne yaşarsanız yaşayın her şey sosyal medyaya kadar. Çünkü sizin dertleriniz sıkıntılarınız onların umrunda değil onlar sadece gülmek istiyor. En azından kendi kitlem adına konuşayım az çok nasıl bir kitleye sahibim biliyorum. Haklılar tabi ama bu bazen zorlayıcı olabiliyor. Kimileri göz önünde olunca fikirlerini açık açık belirtemediğini söylüyor. Neyse ki bu bende yok neysem oyum. Fikirlerimle, düşüncelerimle, yaşam tarzımla karakterim dışında hiç bir şey yansıtmıyorum ve insanların videolarımdan çok dobralığımı ve samimiyetimi sevdiğini düşünüyorum.

Olkan Soycan Kimdir? Olkan Soycan oynadığı diziler neler? Adlı yazıyı okuyun

4. Ailenin sosyal medyaya bakış açısı nedir?

Ailem sosyal medyanın mahremiyetimi ve sınırımı bildiğim sürece bi zararının olduğunu düşünmüyor hatta destekçim bile diyebilirim.Henüz 17 yaşında olduğum için bazı konularda da onlara da laf düşüyor. İyi bir şey yaparsam kendime, kötü bir şey yaparsam onlara laf gideceğinin farkındayım.

5. İleriye dönük planlarını biraz anlatır mısın? Hedeflerin veya ölmeden önce muhakkak yapmam gerekir dediğin şeyler var mı?

Oyunculuk alanında kendimi geliştirmeyi düşünüyorum. Fakat tam olarak çizdiğim bir yol ve o yolun sonuna koyduğum bir hedef yok. İnsanları güldürmeyi televizyonu, sahneyi göz önünde olmayı küçüklüğümden beri seviyorum. Ama meslek olarak yapmak istediğim bir iş mi tam olarak karar vermiş değilim. Sosyal medyaya gelicek olursak onunla ilgili ileriye dönük bi planım yok. Sanırım gelip geçici bir şey olduğunu düşünüyorum şimdilik ama ilerde ne olur bilemem. Aslına bakıcak olursak gelecek benim için oldukça karmaşık. Hala kendimi tanımaya ve keşfetmeye çalışıyorum.

Röportaj: Göktuğ EFİL