Ürdün tarafından ortaya koyulan ve Türkiye de dahil 50'ye yakın ülkenin eş sunucusu olduğu karar, 193 üyeli BM Genel Kurulunun Özel Acil Filistin oturumunda oylandı.

Karar, 45 "çekimser" ve 14 "hayır" oyuna karşı 120 oyla kabul edildi. Çekimser kalan ülkeler arasında müslüman ülkelerin yer alması dikkatleri üzerine çekti.

14 ülke aleyhte 

Genel Kurul, 120 evet, 14 aleyhte ve 45 çekimser oyla bağlayıcı olmayan kararı ezici bir çoğunlukla kabul etti. Aleyhte oy kullan ülkeler Avusturya, Hırvatistan, Çekya, Fiji, Guatemala, Macaristan, Mikronezya, İsrail, Nauru, Marshall Adaları, Papua Yeni Gine, Paraguay, Tonga ve ABD oldu.

Kanada'nın talebi reddedildi

İsrail'in Gazze'ye bombardımanları 7 Ekim'den beri devam ederken şimdiye kadar 3 bin 38'i çocuk,7 bin 326 kişinin hayatını kaybettiği kentte bu aralar 7 Ekim'den beri yaşanan en yoğun hava saldırıları gerçekleşiyor.Kanada, tasarıya "Hamas'ın 7 Ekim'deki terör saldırılarının kınanmasının" eklenmesini talep etmişti.BM Genel Kurumu oturumunda, Kanada'nın karar tasarısına ilişkin değişiklik talebi üye ülkelerce reddedildi. 

2 müslüman ülke çekimser 

ABD'nin son kararı Rusya'yı çileden çıkardı: Telafisi olmayan zararlara neden olacak ABD'nin son kararı Rusya'yı çileden çıkardı: Telafisi olmayan zararlara neden olacak

Acilen, tam, güvenli ve kesintisiz insani erişim sağlanması adına çağrı yapılan karar için Tunus ve Irak gibi iki Müslüman ülkenin çekimser kalması ise oylamaya damgasını vurdu.

Editör: Nehir Durdağı