Dünyanın en değerli arabalarından olan Tesla’nın 8’inci fabrikasını nerede kuracağı tüm dünyada merak konusu hâline geldi. Elon Musk konuyla ilgili net bir açıklama yapmazken, yatırım konusunda Hindistan, Suudi Arabistan ve Türkiye yarışıyor. Geçtiğimiz günlerde ABD’deki Türkevi’nde yapılan görüşmede anlaşmanın detayları görüşüldüğü konuşuyor.

Elon Musk ise bu konuda Türkiye'den bazı ayrıcalıklar istediği iddia ediliyor.Bakanlık birimlerinin de Tesla yatırımı için özel bir teşvik paketi üzerinde çalıştığı belirtiliyor.

Rakı ve şarap uçtu. Zam geldi Rakı ve şarap uçtu. Zam geldi

Dünya devi araba markası olan Tesla’nın Türkiye’deki fabrika arazisi de hazır. Üç yıl önce Volkswagen’in yatırımdan son anda vazgeçtiği ve onları için tahsis edilen Manisa’daki büyük arazi Tesla’ya verilebilir. Tesla’nın Kaliforniya, Nevada, New York, Teksas, Çin ve Almanya’da da birer tane olmak üzere toplam altı fabrikası bulunuyor. Meksika’daki 7’inci fabrikanın inşaatı ise sürüyor. Dünya devinin 8. fabrika yatırım kararını bu yıl sonuna kadar açıklaması bekleniyor.

TÜRKİYE'DEN REKOR

Mayıs ayında Türkiye’de satışa sunulan Tesla modelleri tüketicilerden büyük ilgi topladı. 5 ayda 10 binin üzerinde satış adedini yakalayan Tesla, yerli otomobil Togg’u bile solladı. Türkiye’deki bu ilgi ABD’de ses getirdi. ABD basını Türkiye’nin Tesla satışlarında 10 bin adetlik rakamı ile dünya rekoru kırdığını yazdı. 

Kaynak: GÜNBOYU

Editör: İrem Nur Kaya