MIAMI'de geçen haftanın en büyük müzik etkinliği Elton John'un "Farewell Yellow Brick Road" kapsamındaki konseriydi.
İlginç sahne kıyafetleri ve kocaman renkli gözlükleriyle Sir Elton John'u izlemeyi çok arzu ettim. Ama bu sefer olmadı.
Neden olmadı?
90 dolarlık yerden bilet alıp dürbünle seyretmeyi istemedim. Önlerden izlemek için 400 dolar verip millete; "Goodbye Yellow Brick Road" albümünden parçalar dinledim, demeye de gönlüm razı gelmedi. 
Bu konseri kaçırdım. Ama John, Amerika konserlerine diğer şehirlerde devam edecek ve 16 Mart'ta Miami'ye veda konserine gelecek. Ben de o tarihe kadar parayı denkleştiririm herhalde!..
Prenses Diana'nın cenaze töreninde piyano başında söylediği "CANDLE IN THE WIND" televizyon başındaki milyonlarca kişi gibi beni de çok etkilemişti. Denk gelirse bir ihtimal!..
 
Ah Amelia! Bak şimdi ne oldu?
 
1970 Dünya Kupası finallerinin elemelerinde eşleşen iki komşu Orta Amerika ülkesi El Salvador ve Honduras arasında oynanan maç savaşa neden olmuştu.
Dünya tarihine "Futbol savaşı" olarak geçen ve 4 gün süren savaşta 4 bin kişi hayatını kaybetmiş, 10 binin üzerinde insan da yaralanmıştı. 
8 Haziran 1969'da Honduras'ta oynanan ilk maçı evsahibi son dakika golüyle kazanmıştı. Bunun en büyük nedeni de Honduraslılar'ın El Salvador takımının oyuncularını otellerinin önünde sabaha kadar gürültü yaparak uyutmamasıydı.
15 Haziran'da El Salvador'da oynanan ikinci maçta bu kez sıra El Salvadorlular'daydı. Onlar da Honduraslılar'ı sabaha kadar uyutmadılar ve sonuçta 3-0 kazandılar.
27 Haziran'da tarafsız saha Meksika'da oynanan 3'ncü maçı içe uzatmalarda 3-2 kazanan El Salvador final vizesi almıştı. 
İki ülke arasındaki toprak sorunlarına maç da eklenince o malum savaş patlamıştı.
Aradan neredeyse 50 yıl geçti. Şimdi bu iki Orta Amerika ülkesinin yoksul insanları el ele verdiler! Tek bir takım oldular ve güvenli refah bir yaşam umuduyla ABD sınırına yürüyorlar. 
Savaştan yıllar sonra iki ülkenin liderleri 2006'da el sıkışıp barışmışlardı. Şimdi halkların kaderi Meksika'nın Amerika sınırında belli olacak. Ortalığı ayağa kaldıran ABD Başkanı Trump'ın yüzünden bu maçın başlamadan bitme ihtimali var.
Ah Amelia ah!
Honduras'ın 1969'daki maçta 1-0'lık galibiyetini televizyonda izleyen Amelia Bolanos, bitiş düdüğü ile birlikte babasının tabancasını kafasına dayamış ve hayatına son vermişti. 
Yaşasaydı şimdi 67 yaşında olacaktı ve halkının Honduraslılar'la birlikte kader birliği yaptığını görecekti. Yazımı onunun anısına saygıyla bitiriyorum.