Veryansın sitesi ve başka bazı sitelerde “muhtıra” gibi bildiri yayınlandı.  “Atatürk  Bildirisi” diyorlar. Açıklamanın sonuna “Atatürk” kelimesi eklemeyle “Atatürkçü” olunmuyor. Millet İttifakı mensubu partiler, PKK Partisi ile Sevr Anayasası toplantıları yaptı. Bu amiraller bir cümle ile de olsa bahsetmişler mi o durumdan?

Sevr’i yırtıp atan Atatürk nerde, oralı olmayan bu asker eskileri nerede?

Her şey TBMM başkanı Mustafa Şentop 24 Mart 2021’de Habertürk’te katıldığı programda M. Sarıkaya’nın  "Bir Cumhurbaşkanı Montrö'yü de feshedebilir mi?" sorusuna "Teknik olarak evet" cevabını verince, “Hükumet Montrö’yü fesh edecek” algısı yayıldığında başladı. 

Uzun süredir zaten hep bu metot kullanılıyor. Yapılmayana “yaptı” deyip kendi aralarında yalan haber yayıyorlar. Vurup geçtikten sonra “demedim” denmesine de inanmayan, tuhaf bir kitleleri oluşmuş durumda. Doğru mu diye araştırmıyorlar. İnanıyorlar.

“Başta Montrö olmak üzere Türkiye'nin taraf olduğu ve bizim İstiklal Harbi neticesinde kazanmış olduğumuz, elde etmiş olduğumuz mevzilerle ilgili hiçbir tartışma yoktur" diyen Şentop’u sanki “Montrö’yü tartışmaya açmış” gibi gösterenlerin, Tekke haberi ve bildirileri de zincirleme gelmiştir.

Şentop’lu Montrö haberinden sonra Veryansın.com logosuyla 25 Mart 2021’de “Tekke’deki gizemli apolet!” başlığı ile tümamiral haberini, yayınladı. Amiral resmi araç ve kıyafetiyle “beni çek” der gibi oraya gitmişti. Neresinden bakarsanız bakın tuhaf. 

23 Nisan saat 22.54’de Veryansın.com’da(başka sitede var mı?) “103 amiralden Montrö ve Atatürk bildirisi” adıyla “muhtıra” gibi açıklama yayınlandı. 103 askeri gaza getiren mesnetsiz “Montrö tartışması” ve kanımca “kumpas” olduğu sırıtan “amiralin tekke videosu” bildirinin öznesiydi.

Bu işi yapalım” diyen-ler kimlerdir? Nerelerden ilan edileceği de planlıdır. Zaten biri başlatıyor, saadet zinciri hazır bekliyor. Şimdi tüm bu olup bitene “haberdir, açıklama Anayasal haktır” gözüyle bakılabilir mi?

Sanki haber havası ile üstü kapatılsın kurnazlığı içinde haber sitesinde yayınlansa da, “Türk Milletine başlığı ile hükumet şikâyet ediliyor, buz gibi muhtıra verildi” denilebilir.

Kanal İstanbul denilerek siyasete müdahale edildi. Kanal İstanbul ile Montrö arasında bağ kurmaya da çalışmışlar. Oysa, Montrö’nün delinmesi için iki kanal gerekir. Diğeri de Ege’ye açılan. 

Demek istediğim 103 emekli amiralin bildirisi daha çok su kaldıracak.

Gece yayınlanan bu bildiri sonrasında, milletin aklına 28 Şubat geldi, 15 Temmuz geldi, 60 İhtilali geldi. “Ne darbesi, ne muhtırası” diyenler, yapılanın parçasıdır.