Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde emeklilerin bayram ikramiyelerine zam konusu gündeme geldi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, "Hükümetin verdiği 2 bin liralık emekli ikramiyesi, yüksek enflasyon karşısında bugünden erimiştir. Bu kapsamda önümüzdeki bayramda ödenecek ikramiye miktarı için emeklilerimizin ihtiyaç ve talepleri iyi değerlendirilmeli, sorunları görmezden, sesleri de duyulmazdan gelinmemelidir" dedi. 

Bakan Işıkhan'dan asgari ücret  açıklaması! Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır da "Gelin, emekliye asgari ücret oranında bir ikramiye verelim. Bunu veremiyorsanız, emekli maaşı oranında verelim. 3 bin lira gibi bu çağın gerisinde kalmış miktarları tartışmayın. Sokağa çıkın, insanlarla, emekliyle görüşün. Gelin 81 ilden 81 emekliyi buraya çağıralım dinleyelim. Ne diyorlarsa, ne şartlarda geçiniyorlarsa karar versinler. Meclisin, bir parça halkın isteklerine, sorunlarına ses vermesini istiyorum" diye konuştu.  

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, 2024 yılının "Emekliler Yılı" ilan edildiğine dikkati çekerek, "Emeklilerimizin alım gücünü artıracak, onların mutluluğunu, sevincini yükseltecek adımları atmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı. 

Editör: Gürel Yurttaş