TBMM'de yapılan oturumda emeklilerin umutla beklediği seyyanen zam yapılmamış, maaş artırımı yüzde 25'te kalmıştı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de grup toplantısında 8 bin liranın üstünde bir seyyanen artış yapılması gerektiğini açıklamış, dün de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı görüşmenin ardından zam görüşmelerine katılmak için Meclis'e gitmişti.

Buna rağmen emekliye zam oranı yüzde 25'te kalmıştı. 

Bugün ise Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, bir açıklama yaparak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi. Ergün, şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Cumhurbaşkanımız devletin başı olarak, zatı-âlinizin onayına sunulan torba kanunla getirilen emekli zamları, emekli topluluğumuzda büyük bir hayal kırıklığına sebep olmuştur. Gençliğini ve sağlığını bu ülkenin imar ve inşasına harcayan, yıllarca prim ödeyerek mutlu ve huzurlu bir emeklilik sürdüreceklerine inanan milyonlarca vatandaşımız ısrarla ve umutla sizden gelecek olan seyyanen iyileştirme müjdesini beklemektedirler. Aksi takdirde, ekonominin bütün olumsuzluklarının faturası, zaten kıt kanaat geçinmeye çalışan emekli topluluğumuza kesilmiş, acı reçete sadece bizlere sunulmuş olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz Demokrasi Bayramımızı kutluyor ve bu bayramın bir müjdeyle taçlandırılmasını bekliyoruz.”
 

Editör: Grlyrtts