İstanbul Üsküdar Belediyesi, emeklilere 5 bin lira uygulamasını hayata geçirdi. 

Üsküdar Belediyesi'nin internet sitesindeki formu olduran emekliler, şartlara uymaları halinde bundan yararlanabilecekler.

Üsküdar Belediyesi'nin internet sitesinden yapılan açıklama şöyle:

"2022 sayılı sosyal hizmetler kanununa göre; her nam altında olursa olsun her türlü gelirler toplamı esas alınmak suretiyle, hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarı asgari ücretin aylık net tutarının 1/3’ünden az ise muhtaç kabul edilmektedir. Dolayısıyla kişi başı geliri 5.665 TL ve altı emekliler Pazar Desteği Projesi kapsamında değerlendirmeye alınacaktır.

Yılda bir defaya mahsus, kişi başı geliri bir asgari ücretin 3’te birinden az olan hanelerde yaşayan 60 yaş ve üzeri emekli vatandaşlarımıza verilecektir.

Hanede birden fazla emekli vatandaşımız olması durumunda destekten yalnızca bir emekli vatandaşımız yararlanabilecektir.

O araba markası Türkiye'deki üretimine ara verme kararı aldı! O araba markası Türkiye'deki üretimine ara verme kararı aldı!

Başvuru sırasında evrakların eksiksiz teslim edilmesi ile yapılan incelemede kriterlere uygun olduğu tespit edilen vatandaşlarımızın başvuruları kabul edilecektir. Teslim alınan belgeler ve beyan edilen bilgiler doğrultusunda sıralamayı belirlemek üzere kriterler üzerinden puanlama yapılacaktır. Yapılan puanlama sonucunda öncelikli hanelerde sıralamaya göre sosyal inceleme gerçekleştirilecek sosyal inceleme sonucu kriterlere uygun hanelerde emekli vatandaşlarımızın banka hesaplarına bir defaya mahsus 5000 TL 'lik pazar desteği yatırılacaktır."

Editör: Gürel Yurttaş