Sosyal Güvenlik Uzmanı Uzmanı Emin Yılmaz, seyyanen zamma ilişkin net tarihi açıkladı.

10 bin lira en düşük emekli maaşı alan emekliler, 16 bin TL olarak açıklanan açlık sınırının altında maaş almaları nedeniyle seyyanen zam çağrılarına devam ediyor.

EMEKLİYE SEYYANEN ZAM BÜYÜK İSTANBUL MİTİNGİNDE Mİ AÇIKLANACAK?

Tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! 1.000 araç hızla satılacak... İşte detaylar Tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! 1.000 araç hızla satılacak... İşte detaylar

Seyyanen zam için AKP kulislerinde konuşulanlar ise yerel seçim öncesini işaret ediyor. İddiaya göre İstanbul'da yapılacak büyük mitingde müjdeli haber emekliye verilecek ve emekli maaşlarına 5 bin TL seyyanen zam yapılacağı belirtiliyor.

TEMMUZ AYI MI NİSAN AYI MI?

SGK Uzmanı Emin Yılmaz ise MAK Haber canlı yayınında emekli maaşlarına yapılması planlanan seyyanen zamma ilişkin net tarihi açıkladı. Yılmaz, "Meclis 2 Nisan'da açılacak. Bu hafta sonu sayın Cumhurbaşkanı mitingde açıkladığı takdirde ilk maaşlar ne zaman alınacak? Dolayısıyla, orada Nisan, Mayıs, Haziran ayı kalıyor zaten. Temmuz ayında bir artış olacağından dolayı, Temmuz'dan sonrasına bir müdahale yapılacak. Burada Temmuz ayı mı, Nisan ayı mı? Burada ehemmiyet ortaya çıkmış oluyor" şeklinde konuştu.

"SEYYANEN MESELESİ BUNA DÖNEBİLİR"

Yılmaz son seçimleri de hatırlatarak net rakama ilişkin detayları açıkladı. Yılmaz, "Son seçimlerde bu tarz vaatler açıklanmıştı. Ancak emekliye 10 bin TL gösterilip 2 bin verilmişti. Öyle bir tablo yaşamıştık, bu seyyanen meselesi de buna dönebilir" dedi.

Editör: İrem Nur Kaya