Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş kabine toplantısının ardından Aile ve Gençlik Fonu’na dair detayları anlattı. 

Bakan Göktaş, deprem bölgesi için şartları esnettiklerini vurgulayarak; “İlk etapta Adıyaman, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri ile Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’daki gençlerimizin başvurularını alacağız. İlerleyen süreçte ise programı tüm gençlerimizi kapsayacak şekilde bütün Türkiye’de yaygınlaştıracağız. Aile kurma yolunda ilk adımı atacak gençlerimize faizsiz kredi imkanı sunacağız. Başvurusu onaylanan kişilere toplam 48 ay vadeli 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sunulacak. Fonda biriken parayla orantılı şekilde süreci yürüteceğiz” ifadelerini kullandı.

Göktaş, sunulacak kredi ile gençlerin kendi projelerini de hayata geçirebileceğini belirterek, programdan başvuru tarihi itibariyle 18-29 yaş arasında yani 30 yaşından gün almamış olanların yararlanabileceğini açıkladı.

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, “Fondan yararlanması için çiftlerin gelir toplamının brüt 2 asgari ücreti aşmaması gerektiği yönünde bir kriter belirlendi" ifadesini kullandı.

Bakan Şimşek'ten açıklama: KDV artışı yapılmadı! Bakan Şimşek'ten açıklama: KDV artışı yapılmadı!

Aile ve Gençlik Fonu’ndan faydalanmak isteyen, gençlerin başvuru tarihi itibarıyla resmi nikah gününe en az 2 ay, en fazla 6 ay kalmış olması gerekiyor. Başvurular ise özenle değerlendirilecek.

Bakan Göktaş, “Fondan yararlanacak gençlerimizin bakanlığımızın evlilik öncesi sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetinden yararlanmak, evlilik sonrasında sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmesi gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu.

Editör: Nehir Durdağı