Milyonlarca vatandaşın heyecanla beklediği EYT düzenlemesiyle ilgili Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplantı gerçekleştirildi. Toplantının ardından kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni düzenlemeyle 2 milyon 250 bin kişinin emekli olmaya hak kazanacağını belirterek, "Emeklilik hakkının kullanılması hususunda herhangi yaş sınırı uygulanmayacaktır." ifadelerini kullandı.

Peki EYT'liler ilk maaşlarına ne zaman kavuşacak? Milliyet Yazarı Cem Kılıç açıkladı: Kılıç şu ifadeleri kullandı: "Bu yılların mücadelesiyle örgütlülükle ortak istemlerle nasıl başarılı olacağının örneğini vermiş oldular. Bu sorunlar bitecek mi bitmeyecek bundan sonra devam edecek. Konuya ilişkin farklı detaylar ortaya çıkacaktır.

Birçok KHK ile kadroya girmiş arkadaşlarımız bunu bekliyor. Orada da bir zorunlu emeklilik söz konusuydu. Buna ilişkin bir düzenleme yapılacağını ifade etti. Evet borçlanma ve hizmet birleştirmeler konusunda adım atılmıştı. Vatandaşlarımız SGK’ya müracaat ettiler, askerlik borçlanması önemliydi.

Bundan sonra kanun teklifini göreceğiz. Meclis’e sevk edilecektir. Ben kısa süre içerisinde yasalaşacağını ümit ediyorum. Ocak ayında yasalaşırsa vatandaşlarımız şubat ayında emeklilikle ilgili müracaatlarını e-Devlet üzerinden yapabilirler. Konu tamamen SGK’nın insiyatifinde. Aylık talep tahsis belgeleri yapılarak bir an önce ilgili kişilerin talepleri cevaplanmış olacak. Şubat ayından itibaren de aylıklar bağlanır.