Fatih Camisi İmamı Kurra Hafız Galip Usta ile hafızlık talebbesi Bilal Erdem'i bıçaklayan Ömer Salgın'ın ifadesi ortaya çıktı.

Savcılıkta ifadesi tamamlanan Ömer Salgın "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan tutuklama talebiyle sevkedildiği Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandı.

Şüpheli Ömer Salgın'ın savcılık ifadesinde Sabah'taki habere göre şunları söylediği öğrenildi:

"Ben ticaret işiyle uğraşmaktayım. Aylık ortalama gelirim 500 bin liradır. Bildiğim kadarıyla herhangi bir sağlık problemim yoktur. Ben daha önce ailesel problemler yaşamıştım. İki kez evlilik yaptım. Son evliliğimde de sorunlar yaşadım. Hayatta da yaptığım iyiliklerin karşılığını alamadım.
Beş vakit namaz kılan bir kişiyim. Sormuş olduğunuz Fatih Camii'ne de vakit namazları için giderdim. Son olarak ortağım olan S.N. isimli şahsın benim eski eşim olan M.S. ile ilişkisinin olduğunu öğrendim bu nedenle çok bunaldım. Olay tarihinde cami de tekbir getirerek bağırmaya başladım. Sonrasını hatırlamıyorum.

Bıçak bana ait çakıdır. İmamların iyiliği temsil eden kişilerden olması sebebiyle çok bunaldığımdan ve okuduğum şeylerle cami vaazlarındaki bilgilerin tutarsızlığından dolayı öfkemi imama yansıtmış olabilirim.

Bu hareketimde beni herhangi bir kişi yada kuruluş yönlendirmedi. Anlık bir refleks olarak gelişmiştir. Söyleyeceklerim bunlardan ibarettir."

Editör: Gürel Yurttaş