Derin uykudan uyandığımız 15 Temmuz gecesinden sonra giderek daha çok kendimize geliyoruz. Hemen her gün olumlu gelişmeler yaşanıyor. Ülke tam bağımsızlığa doğru adım adım ilerliyor.

IMF ne derse tak yapan, AB ‘Kürt Açılımı yapın, PKK bitsin’ dediğinde kabullenmeler geride kaldı. Dünyada ilk doğuştan elektrikli yerli otodan tutun, koronavirüs salgınında neredeyse sıfır hata ile yürümemiz kayda değer. Virüs patlak verdiğinde hafiften titresek de, sarsılmadık. Umarım yerli aşımızı da buluruz.

Müjde haberini duyduğumda “virüsün ilacı mı, aşısı mı?” bulundu twiti attığımda, yabancı gazeteler “Türkler Karadeniz’de doğalgaz buldu” bilgisi çoktan vermişti. Yanılmalarına imkan yoktu çünkü atılan her adımı zaten izliyorlar. Benimkisi geleceğe dönük beklenti.

Sömürgeci devletler, Osmanlı’yı parçalayıp petrol olduğunu bildikleri yerler için mücadeleye giriştiğinde, Sultan Abdülhamid de nerelerde petrol var, haritasını çizdirmişti. O dönem bazı devletlerin gözünün üzerimize dikilmesi, tam da o sebepledir. Arkeolog görünümlü ajanlar, yeni azınlıklar - problemler icat edip, Osmanlı’ya karşı kışkırtıyordu. 1. Dünya Savaşı kendi aralarında çıkmakla birlikte paylaşımın büyüğü bizim üzerimizde yapıldı. O savaş acaba Osmanlı için mi çıkarıldı diye düşünmüşümdür hep.

Karadeniz’de bulunan doğalgaz, haset planları üzerimize çevirdiği kesin. Öncelikle birliğimizin daim olması gerekiyor. Milli meselede siyaset olmaz. İP’li Aytun Çıray’ın, Millet İttifakının inanmama ve hoşnutsuzluğunun sebebi hasetlik. Siyaset milletin faydasına yapılır. Doğalgaz yatağı bulunmuş, Rusya ‘birlikte çıkaralım’ diyorken, inanmayıp geride nal toplamayı seçen varsa kendisi bilir.

Fatih Sultan Mehmet’in gemiyi denizden yürütmesi, İstanbul’u fethedip Ayasofya Caminde ilk cumayı kılması, sonra Ayasofya’nı müzeye çevrilmesi, aradan geçen yıllar ve tekrar vasiyetnamenin ruhuna uygun hale getirilmesi ile Fatih
sondaj gemimizin doğalgazı bulması tevafuk mudur?

“Fatih derin sondaj gemisi Karadeniz'deki aramalarının ardından doğalgaz keşfetti. Tuna-1 sahasındaki çalışmalar sonuç verdi ve 320 milyar metreküp doğalgaz bulundu” haberini duyduğum anda aklıma o geliverdi.

İstanbul’un fethinin 567. Yıl dönümü olan 29 Mayıs 2020’de Haydarpaşa Limanından uğurlanan ilk sondaj gemimiz Fatih’in, Tuna 1 kuyusunda bulduğu doğalgaz önce Türkiye’ye sonra Dünya’ya hayırlı olsun.