Fenerbahçe'nin Süper Lig'deki kötü gidişi sürüyor. Sarı lacivertli takım dün sahasında Kayserispor karşısında beraberliği son saniyelerdeki penaltı golüyle kurtardı ama taraftarların tepkisinden kurtulamadı.

Taraftarlar, yönetim ve teknik direktör Pereira'yı protesto ederken, TIVIBU Spor'da ekrana çıkan eski futbolculardan Tümer Metin, çarpıcı ifadeler kullandı.

Tümer Metin'in sözleri şöyle:

- Maça 3'lü ve formasyon değişikliği ile başlayan Pereira, devre arası radikal bir karar alarak, birçok oyuncunun yerini değiştirdi, pozisyonunu değiştirdi. İlk yarıdaki oyun teknik adamı memnun etmemiş olabilir, hamle yapmak isteyebilir ama 12 hafta hiç vazgeçmediğin sistemden bir maçın devre arasında vazgeçiyorsun, bu zamana kadar neden yapmadın?

- Bu şartlar altında Fenerbahçe'nin Pereira ile çok uzun süre devam edebileceğini düşünmüyorum. Yeni gelenin elinde sihirli değnek olacak belki, belki olmayacak ama Pereira ile olmayacağının garantisi var. Sezon da gidiyor. Ben hala Fenerbahçe'nin doğru oyuncuları ve doğru sistemi bulduğunu düşünmüyorum. Bazen ikisi de oldu ama ikisi bir arada olmadı hiç.

- Sistem üzerinden futbolda bir şey getirebilir, senin oynadığın sistem sana fayda sağlamayabilir, istediğin oyun çıkmamış olabilir, ama sadece bunlar yetmez doğru oyuncu tercihleri de yapman lazım. Siz sezon başında bir duvar ördüğünüzü, olağanüstü bir savunma yaptığınızı ifade ediyordunuz. Maç 0-0 bitse ve Pereira direkten dönen topları söylese hak veririm. Ama 2 tane gol yedi takım. 2 tane yedikten sonra direkten dönenleri söylemek bana göre maçın hikayesine girmez. 

- Çok mu güçlü Fenerbahçe? Değil. Çok mu motive? Bence o da değil. Çok mu tempolu? O da değil. Fenerbahçe'nin kağıt üstündeki kalitesi sahaya yansıyor mu? Belki bazı oyuncularda. Bu kadar soru işaretinin ardından çok güçlü oyunu beklemek inanın zor. Fenerbahçe'de iyi niyetten şüphe yok. Bugün sarfedilen efordan, oyuncular yorgunluktan yattığı yeri beğenirler falan ama major oyunlar buradan anlatılmaz. Fenerbahçe'nin sistem ve oyun olarak güçlü oyunu oturtması lazım. Bu kadar hafta geçmesine rağmen bunu Fenerbahçe'de göremedik.

- Galatasaray, Beşiktaş kaybetmişken, Trabzon arayı iyice açmışken, sen 3 haftadır kazanamıyorken, bugün olan görüntü çok hoş değil. Stadyumdaki tepki, yönetime ve teknik adama karşı, bunlar futbolun doğasında, bu mevsimde, bu iklimde, bu şartlar altında gayet normal tepkiler, olacaktır. Taraftar böyle bir şey. Bu kaçınılmaz sondur. Siz oyunu güçlü tutarsanız, yine puan kaybedebilirsiniz ama taraftar o zaman bu tepkiyi göstermez. 

- Fenerbahçe sezon başından beri vaadedilen o güçlü oyunu yansıtamıyor. Yaşadığım için de anlatabiliyorum; Fenerbahçe'nin oyunu coşkuyla, kavramlarla, sistemle anlatılmaz. Fenerbahçe major takımdır. Fenerbahçe'nin oyunu kalite ile anlatılacak oyundur. Fenerbahçe'nin oyununu mücadele ile anlatamazsınız. Çok mücadele ederek sezonu kurtaramazsınız.

Bu arada başkan Ali Koç'un teknik direktörlük için Şenol Güneş'le görüşeceği ileri sürüldü.

TV100'deki habere göre; Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Şenol Güneş, çarşamba günü Tarabya'da yüz yüze görüşecek.

Haber sosyal medyada büyük yankı yaparken, sarı lacivertli taraftarların çoğu da tepki gösterdi.