Bursa’da bir evden 620 adet tarihi eser ele geçirildi! Bursa’da bir evden 620 adet tarihi eser ele geçirildi!

Değerli okuyucularım Tolstoy'a "Nasıl mutlu oluyorsunuz?" diye sorduklarında şu cevabı vermiş: "Sahip olduğum şeylere sevinerek, sahip olamadıklarımı ise hiç düşünmeyerek..."

Dünya Basın Federasyonu üyesi kuzgun lakaplı gazeteci Ferhat Aydoğan kaleme aldığı yazısında ; Eskiden ben mi çocuktum yoksa insanlar bu kadar sorunsuz, çabasız yaşamıyor muydu bilmiyorum, kafam aşırı karışık insanlarla anlaşmak aşırı zor, anlaşsan bile insanların garip davranışları var, katlanmak daha zor, bugün sizinle iyi birisi yarın arkanızdan olmayan şeyleri bile söylüyor, gerçekten bazı insanları kafam kaldırmıyor, nasıl olur, düzelir mi, çözümünü de bilmiyorum, insan kaybetmeyi sevmem elimden gelse herkesi kazanmak istiyorum ama insanlar bu davranışlara o kadar uzak ki, yaptığınız bir iyilikte bile menfaat, çıkar arıyorlar oysa insan insana lazımdır ama insan insana. “insanı insan yapan, yüzüne güzellik katan ve onu sevdiren tek şey kalbinin temizliğidir. yoksa hepimiz aynıyız, etten ve kemikten oluşmuş bedenleriz. bizi birbirimizden ayıran tek şey kalplerimizin özelliğidir.”

“vücûd” ve “vicdân” kelimeleri aynı kökten gelir. bu, vücûdu olan herkesin bir vicdânı olması gerektiğinin kanıtıdır. ya da vicdânın yoksa, vücûdun eksik kalır demenin etimolojik yolu. vicdan her şeyden önemli. çünkü gece yatağa girdiğinde sarılıp yatacağın yegane şey vicdândır. 

“İnsanları hayatından çıkarabilmeyi öğren. Olay çıkarma ya da dramaya girme. Boşu boşuna konuşma ya da kavga etme. Sakince uzaklaş. Sen hedeflere, hayallere ve harika bir geleceğe sahipsin. Kendini gereksiz yere üzme.”

“Bazı insanların kolay yıkılmamalarının sebebi güçlü olmaları değil, vicdanlarının rahat olmasıdır. Çünkü; onlar geri dönüp baktıklarında yine olsa yine aynısını yaparım diyecekleri şeyler yaşamışladır. Unutma, güçlü olanı yenebilirsin ama vicdanı rahat olanı asla...”

Rabbim; bana verdiğin ağır imtihanlara dayanamayacak gibi olduğumda, bir yangının ortasında kalmış gibi kor olduğunda içim, beni isyan etmekten koru. Ne kadar zorluk olursa olsun, sabretmeyi öğrendim. Sabrı öğrendim. Her şey Allah'tan. Kimseye sitemim yok. Kırgınlığım yok.

Editör: Nehir Durdağı