FETÖ kumpasları, yine yeniden bilmediğimiz yerden başladı.

FETÖ nün Mafya versiyonu Sedat Peker’in sözlerini savcı araştırsın diye bir buçuk aydır köpürtüyorlar. Biliyorlar ki yalan yanlış laflar adliyelik oldu mu, işi uzatmak kolay..Ergenekon benzeri kumpasla yürüyecekler..Şu vakte kadar; mafya, siyaset, köşe yazarı ile ilerlemişlerdi..

Cumhuriyet gz yazarı Barış pehlivan diyor ki: “Duydum ki o savcılar bulunmuş. Sedat Peker’in videolarındaki iddialar ve isimler için birkaç ilde soruşturma başlatmış.”

3 ilde başlatıldığını nerden biliyor? UYAP’a yüklenmemiş olabileceğinden nasıl haberdar? Olup biteni gazeteci refleksi ile açıklamak zor. Tuhaf, çok tuhaf… Aynı, 17-25 Aralık gibi.. Aynı, MİT başkanını ifadeye çağırma gibi..Aynı, MHP’ye yargı yolu ile kurulan kumpas gibi..Aynı, balyoz, casusluk davaları gibi…

Şu vakte kadar Sedat Peker’in videolarını kıstas alıp da devlete kurulan kumpasa iştirak edip, suçu-suçluyu öven herkes örgütlü suç kapsamında yargılanmalıdır. ***

KUMPASTA İKİNCİ AŞAMA BAZI SAVCILARIN SORUŞTURMA AÇMASI

Devlet çarkı içinde bekleşen sayısız kripto olduğu varsayılırsa kendilerini Adliyede mi, Cumhur ittifakı içinde mi, gazete köşesinde mi nerede patlatacağı belli olmaz. Demek istediğim: Sedat Peker FETÖ(CİA) nın önüne koydukları ile birilerini itham edecek..

Bunu söylemek zor ama FETÖ kaynaklarında hepsinin ortak anlatımı ile “savcılar harekete geçecek, geçmeli” haberleri üzerine Barış Pehlivan’ın “o savcılar bulunmuş” demesi anormalliği gösteriyor.(24 Haziran 2021)

Devletin savcısı için “bulunmuş” deniliyorsa sıkıntı vardır. Akla bildiri dağıtan, Ergenekon davalarını açan, gizli tanık ifadeleri ile devleti sıkıştıran FETÖ’cüler geliyor.

MHP’de görev alanı değilken, fotokopi karardan kongre kararı çıkartmaya çalışan hakim Burhan Yaz FETÖ’den içerde mesela. Adliyedeki FETÖ’cüler bu işlerin stajyerliğini Ergenekon’da yaptı.

Yeni saldırıya karşı korunma mekanizmasının iyi yönetilmesi, günlük kargaşa içinde kaybolmaması gerekiyor. Kumpasa başından beri kimler iştirak etmiş değerlendirilmeli.

Sıradan basit olaylar değil yaşanılanlar. Savcı kendiliğinden değil talimatla bu işi başlatırsa haliyle devlet refleksi harekete geçecek, savcılar hakkında soruşturma açılacaktır.

Yok; iftiraları köpürtenleri, Sedat Peker ve medyayı dizayn ettiği öne sürülen Sezgin Baran Korkmaz’ın bağlantıları araştırılacaksa amenna. Zorlu bir süreç bizi bekliyor. Bu sürecin yönetiminde etkin olunmazsa, dizgin bir anda elden kayabilir.