Dışişleri Bakanı Hakan Fidan resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Venezuela’nın başkenti Karakas’da Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro tarafından kabul edildi. Bakan Hakan Fidan görüşmede, Venezuela’nın Filistin’e verdiği destek sebebiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşekkürlerini iletti.

Görüşmede, Venezuela’nın geleceğine yalnızca Venezuela halkının karar verebileceğine dair ilkesel tutum vurgulandı.

İkili görüşmede Venezuela Hükümetinin uzlaşmazlıkları diyalog ve diplomasi yoluyla çözümleme yönünde attığı adımlardan duyulan memnuniyet dile getirilerek ekonomik, ticari ve turizm işbirliği konuları ele aldı. İki ülke arasındaki stratejik sektörlere yapılacak yatırımlara ve ikili ticaret hacmini yükseltme kararlılığına bağlılık teyit edildi.

Maduro, sosyal medya hesabı X'ten Bakan Fidan ile yaptığı görüşmenin fotoğraflarını paylaşarak şu değerlendirmede bulundu;

"Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile harika toplantı. Kardeş halk Türkiye ile sıkı bir çalışma gündemi, somut anlaşmalar ve haklarımızın ortak refahı için başarılarla dolu güçlü bir dostluğu pekiştiriyoruz. Bu yola birlikte devam ediyoruz" 

Murat Kurum'la ilgili flaş iddia Murat Kurum'la ilgili flaş iddia

Başkent Karakas'taki Devlet Başkanlığı Sarayı Miraflores'te yapılan görüşmeye, Venezuela Dışişleri Bakanı Yvan Gil ve Türkiye'nin Karakas Büyükelçisi Aydan Karamanoğlu da katıldı.

Venezuela Dışişleri Bakanı Yvan Gil, ülkesini ziyaret eden Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ı paylaştı.

Sosyal medya hesabı X'ten Bakan Fidan'ın uçaktan indiği anın fotoğraflarını paylaşan Gil, "Latin Amerika ve Karayip ülkelerine ilk turunu gerçekleştiren Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ı içten bir şekilde karşılıyoruz. Ziyaretiniz, ikili gündemi ve uluslararası mevcut durumun gözden geçirilmesi açısından fevkalade önem taşıyor." ifadelerini kullandı.

Devlet Başkanlığı basın biriminden yapılan açıklamada, iki ülke arasında yıllardır sürdürülen "iyi" ilişkilere vurgu yapılarak Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun, Karakas ile Ankara arasındaki dostluğu teyit ettiği bildirildi.

Türkiye ile Venezuela arasında, farklı alanlarda 40'ın üzerinde işbirliği anlaşmasının yapıldığı kaydedilen açıklamada, yakın zamanda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın da Venezuela'yı ziyaret ettiği anımsatıldı.

Hakan Fidan-5

Editör: Nehir Durdağı