DÜNYA

Görenler sınırı geçemiyor: 1,6 milyar dolarlık tatil köyünün hikayesi ürkütüyor

Ürkütücü görüntülerde, Branson'daki Indian Ridge Resort'ta aşırı büyümüş bitkiler arasında terk edilmiş gibi duran yerler yer alıyor. İlginç görüntüye sahip köyü videoya çeken Lawyer Carrie, "Hiç terk edilmiş konaklarla dolu bir kasaba gördünüz mü?'' diye soruyor ve ekliyor: ''Buranın 1,6 milyar dolarlık bir tatil köyü olması gerekiyordu. Ülkenin en büyük su parklarından, golf sahalarından, otellerin konferans merkezlerinden ve alışveriş merkezlerinden birine sahip olacaktı."

"Ama 2008'de konut krizi patlak verdi ve hayalet bir kasabaya dönüştü. Beş kişi hapishaneye düştü ama evler yerli yerinde hala duruyor."

Yerel televizyonunun bildirdiğine göre burada, 390 odalı bir otel, bir müze ve dünyanın en büyük ikinci kapalı su parkı olacaktı. Ancak projeye dahil olan kişiler, geliştirme için aldıkları kredide yolsuzluk yaptılar ve hapishaneye gönderildiler. Bu nedenle proje hiçbir zaman tamamlanmadı.

2 milyondan fazla beğeni ve binlerce yorum alan videoya kullanıcılar da şaşkınlık içinde yorum yaptı. Bir kullanıcı, "Oraya gitmek istiyorum ama perili görünüyor" derken bir diğeri, "Oraya gittim ve bu şimdiye kadar hissettiğim en kötü hislerden biri" şeklinde görüş bildirdi.