YAŞAM

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri

Türk mutfağı dünyanın en zengin mutfakları arasında yer alıyor. Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerini galerimizde sizler için derledik

Sucuklu yumurta - Kahvaltılarımızın vazgeçilmezi olan sucuklu yumurta Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında bulunuyor.

Menemen - Kahvaltı denince akla ilk gelenlerden biri şüphesiz menemen oluyor. Menemen, yumurta, biber, domates kişiye göre ise soğanlı olarak yapılıyor. Menemende sofralarımızın vazgeçilmezi durumunda.

Pilav üstü nohut ve tavuk - Çoğumuzun bildiği bu lezzet pilavın üstüne nohut ve tavuk eklenince ortaya vazgeçilmez bir lezzet çıkıyor.

Karnıyarık - Mutfağımızın başlıca patlıcan yemeklerinden biride Karnıyarık. Karnıyarık yapılırken patlıcan soğan, biber, domates ve kıyma kullanılır. Patlıcanda sofralarımızı güzelleştiren lezzetlerimiz arasında.

Etli ekmek - Konya denince akla ilk gelen yemek etli ekmektir. Etli ekmek genellikle dana etinden yapılan bir pide türüdür. Etli ekmekte vazgeçilmezlerimiz arasında.

İskender - Bursa ilimizin meşhur yemeği olan ve dünyada en bilinen yemeklerimizden biri olan İskender, tereyağ, domates sosu, yanındaki yoğurt ve altındaki yağlı pide ile vazgeçilmez bir lezzet ortaya çıkarıyor.

Mantı - Mantı denince aklımıza Kayseri ilimiz geliyor. Mantı kıymanın, küçük hamur parçalarının içine konulması ve suda haşlanması ile yapılan bir yemeğimizdir.

Zeytinyağlı sarma - Binlerce yıllık bir lezzete sahip olan zeytinyağlı yaprak sarması asma yaprağa pirinç, baharat, soğan ile hazırlanan iç harcın asma yaprakları arasına sarılması ile yapılan bir lezzet olarak biliniyor.

Şiş kebap - Türk mutfağının en meşhur yemekleri arasında gösterilen şiş kebap gerek ülkemizde gerekse dünyada çok sevilen bir yemek olarak karşımıza çıkıyor. Hem kırmızı etli hem de tavuk etli çeşitleri bulunuyor.

Gözleme - Genellikle bir seyahat sırasında yol kenarlarında yediğimiz o lezzetli gözlemeler ince olarak açılmış yufkanın çeşitli içlerle doldurulduktan sonra sac üzerinde odun ateşinde pişirilmesiyle hazırlanan bir yemeğimizdir. Gözleme vazgeçilmez geleneksel lezzetlerimiz arasında.

Lahmacun -Türk mutfağının en sevilen lezzetleri arasında en başlarda geliyor. Lahmacun hamurun üzerine kıyma, maydanoz, soğan, sarımsak ve karabiber, isot gibi baharatlarla hazırlanan malzeme sürüldükten sonra taş fırında pişirilmesiyle hazırlanan bir yemektir. Lahmacun Türk mutfağının en sevilen lezzetleri arasında en başlarda geliyor.

Mıhlama - Karadeniz yöresinin eşsiz lezzeti olan Mıhlamanın yapımında tereyağ, mısır unu, peynir kullanılır. Mıhlama lezzetiyle sofralarımızın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

Sütlaç - Bir tatlı çeşidi olan sütlacın tarihi Osmanlı dönemine kadar gidiyor. Başlıca malzemeleri pirinç, süt ve şekerdir. Sütlaç tatlı olarak mutfağımızın lezzetleri arasında yer alıyor.

Baklava - Baklava ülkemiz dahil birçok coğrafyada bilinen önemli bir hamur tatlısıdır. İnce yufkaların arasına ceviz, Antep fıstığı, badem veya fındık konarak yapılır. Baklava sofralarımızın önemli tatlıları arasında.

Türk kahvesi - Türk kahvesi, genellikle yemeklerden sonra misafire yanında lokum ve suyla servis edilir. Türk kahvesi kültürümüzde ve mutfağımızda önemli bir yere sahip.