GÜNDEM

Vali Akbıyık, sınırdaki askeri üs bölgeleri ziyaret etti

HAKKARİ Valisi İdris Akbıyık, 19 Nisan'da teröristlerin hain saldırısı sonucu 4 askerin şehit olduğu ve 6 askerin yaralandığı, Çukurca ilçesinin Irak sınırındaki Seriberi ile Güvendağı ve Yüksekova ilçesinin İkiyaka dağlarındaki Düztepe üs bölgelerinde teröristlere karşı amansız mücadele eden askerleri ziyaret edip, komutanlardan bilgi aldı.

Vali Akbıyık, beraberindeki Çukurca 2. Hudut Tugay Komutanı Akbıyık, ilk olarak 19 Nisan'da teröristlerin hain saldırısı sonucu 4 askerin şehit olduğu ve 6 askerin yaralandığı, Çukurca ilçesi'nin Irak sınırındaki Seriberi üs bölgesini ziyaret etti. Daha sonra aynı bölgede bulunan Güvendağı üs bölgesini ziyaret edip incelemelerde bulundu.

Vali Akbıyık, 19 Nisan günü kandil gecesi hain teröristlerin saldırı yaptığı ve 4 kahraman askerin şehit verildiği üs bölgesi ziyaret ettiklerini söyledi.

Akbıyık, "Burada çeşitli incelemelerde bulunduk. Gördük ki; askerlerimiz, kahramanlarımız hakikatten insanüstü bir gayretle gece boyunca çatışmışlar ve daha fazla zaiyat vermeden hem kendilerini, hem de bölgeyi savundular. Biz ülkemizin sınırlarının emin ellerde olduğunu burada bizzat yerinde gördük" dedi.

Helikopterle Yüksekova ilçesi'nin İkiyaka dağlarında bulunan 3 bin 400 rakımlı Düzpete üs bölgesine giden Vali Akbıyık, burada görev yapan jandarma ve güvenlik korucularını ziyaret edip, sohbet etti.