İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken, bölgedeki gazeteciler de tehdit altında.

CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk, İsrail'in Gazze sınırına tank ve mühimmat sevkiyatı yaptığı anları görüntülerken İsrail askerleri tarafından engellendi.

Hürriyet'teki habere göre Fulya Öztürk, o anları şöyle anlattı:

"Sınır hattına komandolar da getirilmişti. Hava şartlarından dolayı kara harekâtının birkaç gün ertelendiği iddiaları var bazı üst düzey kaynakların aktardığına göre. Kara harekâtı çok daha fazla sivilin hayatını kaybetmesine neden olacaktır. Askeri bölge olduğu için çekim yapmamızı istemiyorlar. Hayatını kaybeden ve yaralıların sayısı sürekli artıyor.

Şu an canlı yayındayız. İsrail askerleri çekim yapmamamızı istedi. Bir yandan da top atışlarını duyuyoruz. Arabaya biniyoruz şu an. Dün de böyle oldu. İsrail askerleri yayınlarda zaman zaman gelip müdahale ediyor. Şimdi bu alandan gidiyoruz.

Az önce de buradaki yoğun sevkiyatı görüntülerken bize uzaklaşın denildi. Arkadan geliyorlar. Zor şartlar altında çalışıyoruz. Bir yandan sirenler çalarken bir yandan da İsrail askerlerinin müdahaleleri ile karşılaşıyoruz. Burası askeri nokta olduğu için çekim yapmamızı istemiyorlar ama biz de her şeyi anbean sizlere göstermek istiyoruz. Dün de aynı şekilde engelleme oldu ve araçtan yayın yaptık. Gazze sınırı burası. Karadan top atışları oluyor, bombalar yağarken hayatını kaybedenlerin sayısı da her gün artıyor.

Her tarafta basın yazmasına rağmen, Halil’in elindeki kamerayı silah zannettiler, onun için bize silah doğrulttular. 2 bin 329’a ulaştı Filistin’de can kaybı. Havadan ve karadan bombardıman sürüyor."

Ünlü tavuk restoran zinciri tüm mağazalarını kapattı Ünlü tavuk restoran zinciri tüm mağazalarını kapattı

Fulya Öztürk'ün İsrail askerlerince engellendiği anlar canlı yayında ekranlara yansırken, Öztürk'ün 2 dakikalık çekim için izin istemesine rağmen buna müsaade edilmediği görüldü.

Editör: Grlyrtts