HÜDA PAR, Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın ve 5 koruma polisinin katledildiği suikast davasında Hizbullah üyeliği ile yargılanan Ali Bilmez’i Diyarbakır Bismil’de Belediye Başkan Adayı olarak açıkladı.

Gazete Pencere'den Tolga Balcı'nın haberine göre, 1990’lı yıllar ve 2000’li yılların başında domuz bağları, siyasi cinayetler ve faili meçhuller ile anılan Hizbullah’a yakınlığı ile bilinen HÜDA PAR Şanlıurfa’da düzenlediği ‘Aday Tanıtım Programı’nda, Şanlıurfa, Diyarbakır, Siirt, Kahta, Ceylanpınar, Eğil ve Bismil belediye başkan duyurdu.

Programda, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak HÜDA PAR Şanlıurfa eski İl Başkanı Emin Özaslan, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Siirt Belediye Başkan adayı olarak ise Abdurrahman Özcan açıklandı.

HÜDA PAR Diyarbakır Bismil’de ise İlçe Belediye Başkan adayı olarak HÜDA PAR Bismil eski İlçe Başkanı Ali Bilmez’i aday gösterdi.

Partinin aday gösterdiği Bilmez’in ismi 5 polis memuru ile birlikte şehit edilen Diyarbakır Emniyet Müdürü A. Gaffar Okkan’a suikast iddianamesinde geçiyor.

NE OLMUŞTU?

ABD'nin AK Parti ve CHP planını açıkladı.  Bomba iddia ABD'nin AK Parti ve CHP planını açıkladı.  Bomba iddia

Hizbullah tarafından öldürülen Okkan cinayetinde Hizbullah üyeliğinden tutuklu yargılanan Ali Bilmez hakkında 15 yıla kadar hapis istenmişti.

İddianamede, Ali Bilmez hakkında TCK’nin 168/2. maddesi uyarınca 15’er yıl hapis cezası istenmişti. Okkan cinayeti sanıklarından Ali Bilmez mahkeme tarafından tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak serbest bırakılmıştı.

Editör: İrem Nur Kaya