BENFICA mı? Marcao mu? İspanyol hakem mi? Galatasaray'ı kim yendi?
İspanyol hakemden başlayalım. Adamın eli cebinde. Sürekli sarı kart gösteriyor. Kimisi hatalı. Hele verdiği penaltı kararı! FIFA bu hakemleri göz kontrolünden geçirmiyor mu? 
Benfica'ya gelelim. Eğri oturalım, doğru konuşalım. Bir kere maça Galatasaray'dan daha motive olmuşlar. Sahaya çok daha iyi dağıldılar. Savunmayı kalabalık kurdular, alan daralttılar, hücuma da çok hızlı çıktılar. Yetenekli oyuncuları da var; onları iyi kullandılar. 
 
Ve Marcao... İlk ciddi sınavında sınıfta kaldı maalesef. Penaltıda top koluna çarpmadı tamam ama... Bir defans oyuncusu topa müdahele ederken kollarını neden bu kadar açar ki? Sanki kanat çırpacak, uçacak! Hakemi de yanıltan bu oldu zaten. İkinci golde ise Seferovic'i seyretti bizim gibi. Adam yanından gelip, geçti, golü de attı. Bu adamın bonservisine 4 milyon euroyu kim verdirdi? Bu 4'se bizim giden Ozan 34 milyon euro! Ucuza gitti! Güçlü rakiplere karşı oynayınca Marcao'nun kademesini de asla ihmal etmemeli demek ki!
 
Bu üç faktör yendi Galatasaray'ı... Birleşince karşı durulmaz güç oldular! 
İlk yarıya baskılı başlamak istedi Cim Bom; tıpkı Trabzonspor maçında olduğu gibi. Ama Portekiz takımı buna fırsat vermedi. Öyle ki ilk yarıda sadece bir isabetli şutu vardı temsicimizin; bu da Fatih Terim'in planının işlemediğinin kanıtıydı.
 
İkinci yarıya daha iyi başladı sarı kırmızılı takım sanki. Golü de attı. Ama Benfica dengeyi kurmakta gecikmedi. Sonra da oyun istedikleri gibi gitti. 6 milyon euroya satılan Gomis'in yerine 10 milyon euroya alınan ve şimdilik sadece saç şekliyle Galatasaray'a değişiklik getiren Diagne de sıfır çekince sonuç kaçınılmaz oldu.  
Bu maçın rövanşı da var. Galatasaray'ın da tur şansı var. 2000 ruhu lazım ama. Sahaya çıkan 11 yabancıyla bu ruh canlanabilir mi? Bu sorunun cevabını da İmparator bilir!