19 yaşındaki Muhammed Nuh Kasadar, geçen Pazartesi günü ortadan kaybolunca gazeteci yazar olan babası Mustafa Kasadar polise gidip şikayette bulundu. İddiaya göre oğlunu eski çalışanlarından olan ve ailecek yakından tanıdıkları Hakan Öztürk kaçırmış ve fidye istemişti.

MUHAMMED NUR KASADAR'I PARÇALARA AYIRDI

Yapılan görüşmede şüpheli ilk olarak 40 bin dolar fidye istedi. Daha sonra yapılan pazarlıkla 70 bin liraya razı oldu. Polis ekipleri fidye alışverişi ayarlayıp şüpheli ile anlaşma sağlandı.

FİDYE ALIŞVERİŞİNİ POLİS AYARLADI

Asayiş Şube Gasp Büro Amirliği ekipleri Hakan Öztürk'ü hemen gözaltına alarak sorguya aldı. Hakan Öztürk, Muhammed Nuh Kasadar'ı evinde boğarak öldürdüğünü itiraf etti.

Polis, Hakan Öztürk'ün Edirne Asfaltı üzerinde bulunan 4 katlının 3. katındaki dairesini bastı.

DONDURUCU İLE ADLİ TIPA GÖNDERİLDİ

Daireye giren ekipler, Muhammed Nuh Kasadar'ın parçalanmış cesedini derin dondurucu içinde parçalara ayrılmış halde buldu. Ceset yapılan incelemenin ardından parçaların çözülmemesi nedeniyle dondurucu ile birlikte Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

CESET PARÇALARI ÜÇ FARKLI YERDE BULUNDU

Öte yandan; Savcılık kaynaklarına göre, öldürülen Muhammed Nur Kasadar'ın kafası bir leğenin içine konulmuş vaziyette buzdolabında bulundu. Kasadar'ın çıplak haldeki gövdesi de valize, kolları ve bacakları olduğu tahmin edilen parçalarının ise ayrı bir derin dondurucuya konulduğu öğrenildi. Vücudunun bir kısmının da derisinin yüzülerek çöpe atıldığı ortaya çıktı. 

YENİ DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

Şüpheli evi temizlediği için evde ufak tefek kan izleri dışında kan bulunmadı. Evde dini kitapların bulunduğu, eşi olduğu sanılan bir kadınla fotoğrafı da görüldü. Evde ikisi ekmek bıçağı, biri meyve bıçağı olmak üzere toplam üç bıçak bulundu. Bu bıçaklar olayda kullanılma ihtimali nedeniyle incelemeye gönderildi. Olay öncesi nargile kullandıkları, sonrasında kavganın çıktığı, iple boğduktan sonra cesetten kurtulmak parçalara ayırdığı tahmin ediliyor. Vücut parçalarının adli tıpta birleştirilebilir hale getirilerek otopsi yapılabilir hale getirilmesi de hedefleniyor.

'ESKİ KONULARDAN ARAMIZDA TARTIŞMA ÇIKTI'

Gasp Büro'da sorguya alınan Hakan Öztürk ifadesinde, ''Babasının işyerinde çalışıyorum bu nedenle tanıyorum. Geçen pazartesi günü yemek yemek için buluştuk. Yemekten sonra Bayrampaşa'da bulunan evime geçtik. Evde sohbet ederken eski konular açıldı. Aramızda tartışma çıktı. Sinirlenerek boğdum. Daha sonra cesetten kurtulmak istedim.

Cesedin kokmaması için da parçalayarak derin dondurucuya koydum" dediği öne sürüldü.

O CANİ TUTUKLANDI!

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen cani tutuklandı.

Editör: İrem Nur Kaya