Canlı yayında son durumu aktaran Türk gazetecilerin yakınına roket düştü.13 gündür İsrail- Gazze sınırında yaşanan gelişmeleri aktaran gazeteciler, ölümden döndü. İsrail'in Sderot kentinde canlı yayın yapan Türk ve yabancı basın mensuplarının yakınına roket düştü. O anlarda büyük korku yaşayan gazetecilere şans eseri bir zarar gelmedi.

"Çevremizde dumanlar yükseliyor"

İstanbullular dikkat! Pazar günü o yollar trafiğe kapatılacak İstanbullular dikkat! Pazar günü o yollar trafiğe kapatılacak

Saldırı anı kameralara yansırken, Fulya Öztürk endişeli dakikaları ekrana yansıttı.

Fulya Öztürk, "Karşı taraftan buraya bir saldırı oldu. Şu an bütün gazeteci arkadaşlarımla beraber kendimizi korunaklı bir noktaya aldık. Çok yakınımıza roket atıldı. Günlerdir bunu burada yaşıyoruz zaten. Demir Kubbe bunların hepsini yakalayamıyor. Çevremizde dumanlar yükseliyor. Yine sirenler çalıyor. O kadar yakınımıza düştü ki.. Günlerdir sığınaklarda oluyoruz, güvenli yerlerde yayın yapmaya çalışıyoruz. Gazze Şeridi'nde çok kuvvetli bir patlama sesi oldu" dedi.

Filistinli gruplar ile İsrail arasındaki çatışmaların 13. gününde İsrail; Gazze'ye saldırılarını sürdürüyor. Saldırılarda binlerce Filistin hayatını kaybederken; İsrail'in saldırılarında 13 gazeteci  yaşamını yitirdi.

İsrail'in Sredot kentinde aralarında Türk gazetecilerinde bulunduğu bölgeye dün de roket düştü. İki Türk gazeteci hafif yaralandı. Yapılan ilk açıklamada, gazetecilerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Editör: Nehir Durdağı