Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, havalimanında açıklamalarda bulundu. Koca, Gazzeli yaralı çocukların Etlik Şehir Hastanesi'nde tedavi göreceklerini açıkladı.

Sağlık Bakanlığı Gazzeli 3 çocuğun tedavisinin yapılması için Mısır'a uçak gönderdi. Yaralı çocukları taşıyan uçak Ankara'ya indi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, getirilen Gazzeli çocukları karşıladı.

Şırnak'ta askeri araç devrildi! 1 askerimiz şehit oldu, 1'i ağır 3 askerimiz yaralı Şırnak'ta askeri araç devrildi! 1 askerimiz şehit oldu, 1'i ağır 3 askerimiz yaralı

bakanü

Bakan Koca'nın açıklaması;
''3 yavrumuzun yaş aralığı 2 yaşında bir erkek çocuğumuz, 9 ve 10 yaşında iki de kız çocuğumuz bulunuyor. Erkek çocuğumuzun 4 aydır bir damar tıkanıklığı hastalığı söz konusu. 9 ve 10 yaşındaki yavrularımızdan bir tanesinin de yıkım sonrası diz sonrası enfeksiyon ve protez söz konusu olacak. Bir diğer yavrumuz ise özellikle travma sonrası yıkım sonrası kapalı kırıkları ve yanıkları olan ve şarapnel parçaları da olan yavrumuzun tedavisi söz konusu olacak. Yaralı yavrularımız Etlik Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alınacak.

50 kişilik listeyle ilgili koordinasyon ekibi çalışıyor. 11 kişi ile ilgili refakatçi dahil olmak üzere sorun aşıldı. Diğerlerinin de refakatçi sorunlarıyla ilgili de sorun çözülünce tahliyelerin yarın olmasını bekliyoruz. Şu an listede yoğun bakım şartlarında olan bir hasta yok. Var olan 88 hastamızın 7 hastamız yoğun bakımdaydı, 2 hastamız yoğun bakımdan çıktı. Yoğun bakımda olan hastalarımızın da hiçbiri entübe durumda değil.''

gazze-16

Editör: Nehir Durdağı