CHP lideri Özgür Özel’in gündeme taşıdığı mal varlığı tartışması siyaset sahnesinde yankı uyandırmaya devam ediyor. Özel, 17 Mart’taki açıklamasında Adalet Bakanı Akın Gürlek’e ait olduğunu iddia ettiği taşınmazların toplam değerinin 452 milyon liraya ulaştığını belirterek, “Birinci derece hakim maaşıyla bu servet için 190 yıl gerekir. Ama marifetli Akın Bey bunu 19 yılda yapmış” sözleriyle dikkat çekti.
“Belgeler Sahte” Yanıtı
18 Mart’ta konuşan Gürlek ise iddiaları kesin bir dille reddetti. Söz konusu belgelerin “sahte ve düzmece” olduğunu savunan Gürlek, üzerine kayıtlı yalnızca dört taşınmaz bulunduğunu ifade etti. Tartışma sürerken kamuoyunda şeffaflık ve hesap verebilirlik vurgusu öne çıkıyor.
Gündemi Şaşırtan Detay
Gürlek, gazeteci Adem Metan’ın YouTube programında yaptığı açıklamada ise farklı bir yönünü paylaştı. 2002 yılında ATV’de yayınlanan “Ekmek Teknesi” dizisinin bir bölümünde rol aldığını söylemesi, tartışmalar arasında dikkat çekici bir ayrıntı olarak öne çıktı.
