03 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Kapalı
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GENEL Adana'daki 4.5'lik depremin ardından Naci Görür'den endişelendiren uyarı

Adana'daki 4.5'lik depremin ardından Naci Görür'den endişelendiren uyarı

Adana Saimbeyli’de 4.5’lik deprem! Naci Görür, fayın 7 büyüklüğüne varan deprem üretebileceğini açıkladı.

Adana’nın Saimbeyli ilçesi, sabah saatlerinde meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Yerel halkta panik ve endişeye neden olan bu sarsıntı sonrası, deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür’den dikkat çeken bir açıklama geldi. Uzman isim, bölgenin daha büyük depremlere açık olabileceğine dikkat çekerek önemli uyarılarda bulundu.


AFAD Deprem Dairesi’nin verilerine göre, Adana’nın Saimbeyli ilçesinde saat 07.09’da 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin yerin yaklaşık 6.96 kilometre derinliğinde gerçekleştiği bildirildi. Sabahın erken saatlerinde hissedilen sarsıntı, kısa süreli panik havası oluşturdu.

Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada depremin, Saimbeyli Fay Zonu’nda meydana geldiğini belirtti. “Bu zon, sol yönlü doğrultu atımlı bir fay ve yaklaşık 40 kilometre uzunluğunda. 7,0 büyüklüğüne varabilecek deprem üretme kapasitesi taşıyor” diyen Görür, bölgedeki stres birikimine dikkat çekti. Görür, 6 Şubat depremleri sonrası bölgede stres transferi yaşanmış olabileceğini de ekledi. “Geçmiş olsun” notuyla paylaşımını sonlandıran Görür’ün açıklaması, deprem riskine dair endişeleri yeniden gündeme taşıdı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *