AK Parti Gençlik Kolları'nın, Ağrı'da düzenlediği şatafatlı sahur yemeği gündem yarattı. Geniş katılımlı etkinliğe AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan, MYK, MKYK üyeleri, AK Parti Ağrı İl Başkanı, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, İl Gençlik Kolları Başkanı Halil İbrahim Selçuk da katıldı.

Organizasyon başta AK Partililer olmak üzere geniş kesimden tepki çekerken, paylaşım da silindi. 

Bu kez de AK Parti’nin sazlı sözlü sahur organizasyonun gerçekleştirdiği işletmenin sahibi Nihat Kaya konuştu.

Kaya, “Faturada hata yapıldı. Muhasebeci arkadaş yanlış yazmış. 21 bin TL yazacağına 20 bin TL yazılmış. Bir başka hata da ‘Türki Lirası’ O da yanlış yazılmış. O da Türk Lirası olacak. Bizim yüzde 8 oranımız var. Toplu organizasyonlar olduğu için fatura kesiyoruz. Bu fatura da öyle kesildi. Bu kadar büyütmenin anlamı yok. Biz sadece kahvaltı verdik. Başka bir şey vermedik. Organizasyon onlara ait oldu tabii. Kişi başı serpme kahvaltı 100 TL. Biz 3 kişilik olarak verdik. Bu para da böyle çıktı. Onlara indirim yaptık” dedi.

Nihat Kaya, “Ben burayı belediyeden kiraladım. İş yerinin kirasını belediyeye veriyorum. Yıllık kirası da 75 bin TL. Savcı Sayan ile de herhangi bir akrabalığım yok” diye konuştu.

AK Parti Ağrı Gençlik Kolları'nın şatafatlı Ramazan sofrası sosyal medyada büyük tepki çekmiş, görüntüleri paylaşan AK Parti Ağrı Gençlik Kolları Başkanı Halil İbrahim Selçuk daha sonra paylaşımını silmişti.

Eski AK Parti milletvekili Mehmet Metiner, Ağrı AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Halil İbrahim Selçuk'un paylaşımına yanıt olarak, “Bu paylaşımı yapan Ağrı AK Parti gençlik kolları başkanımız, Lütfen bu paylaşımı derhal kaldırır mısın? Neyin paylaşılıp paylaşılmayacağını, bu tür paylaşımların partimize /davamıza zarar vereceğini bilerek hareket etmek lazım. Böyle bir paylaşıma niye gerek duyulur bilmem!” şeklinde tepki göstermişti.