ANKARA (AA) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, "Ekonomi bugün bozulur, yarın düzelir. Lakin milli kazanımlarımızın telafisi yoktur. Ne bin yıllık kardeşliğimizi ne de milletimizin kazanımlarını heba ettireceğiz." dedi.

Kahramankazan Belediyesi tarafından başlatılan mahalle kültür evleri projesinin ikincisi olan "Alparslan Türkeş Mahalle Kültür Evi" törenle açıldı.

Mehter takımı ve seymen gösterileri sunulan açılış töreninde, İlçe Müftüsü Durmuş Ali Çakır tarafından dua edildi.

Törende konuşan Durmaz, Cumhur İttifakı olarak el ele vererek lider ülke Türkiye ülküsünü mutlaka gerçekleştireceklerini söyledi.

Durmaz, altılı masayı eleştirirken, "Yaptıkları tek iş masa başında toplanıp toplanıp yemek yiyip dağılmak olan birileri, ucuz ve tutarsız siyasetleriyle ülkemizin doğusunda başka batısında başka konuşup dünyayı etkileyen zorlukları sadece ülkemizde yaşanıyormuş algısı oluştururken, Cumhur İttifakı karada, havada ve denizde Türkiye Cumhuriyeti'nin egemenlik haklarını korumanın mücadelesini vermektedir." dedi.

Altılı masanın siyasi çıkar uğruna ihanete çanak tutup krizden kaostan medet umduğunu ifade eden Durmaz, Cumhur İttifakı'nın ise sanayideki millileşme hamleleriyle dünyada ses getirdiğini vurguladı.

Durmaz, aziz vatanın şehit kanlarıyla kolay kazanılmadığına işaret ederek, "Ekonomi bugün bozulur, yarın düzelir. Lakin milli kazanımlarımızın telafisi yoktur. Ne bin yıllık kardeşliğimizi ne de milletimizin kazanımlarını heba ettireceğiz. Tehdit ve tehlikelerin çoğaldığı bir dönemde saflarımızı daha da sıklaştıracağız. Allah'ın izniyle ihanete geçit vermeyeceğiz. Milli birlik ve bütünlüğümüzü can pahasına koruyacağız." diye konuştu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım da Türkiye'de artık ittifaklar siyaseti olduğunu dile getirdi.

Millet İttifakı'na yönelik eleştirilerde bulunan Yıldırım, "Cumhur İttifakı'nı görüyorsunuz; vefa var, dostluk var, samimiyet var, dürüstlük var, kardeşlik var." dedi.

Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin, "(Cumhur İttifakı) Bu ittifak, 2023'te Cumhurbaşkanlığı seçiminde Sayın Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'ı açık ara ilk turda seçecek. Cumhur İttifakı'nın mevcut sandalye sayısını katlayarak daha yükseğe çıkaracak, 2023'te taçlandıracağız." ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Serhat Oğuz da güzel hizmetler vermek için mücadele ettiklerini belirterek, siyaset tarihine damga vurmuş büyüklerin isimlerini parklara, kültür evlerine verdiklerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra davetliler, yıl boyu kültür evinde kursiyerler tarafından yapılan elişi eserler ve resimlerin yer aldığı sergiyi gezdi.

Toplu fotoğraf çekimi yapılan törene, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ, Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Birinci Başkanvekili Fatih Ünal ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Haber Merkezi