Dünyanın bir çok ülkesinde yasalaşan gay lezbiyen evliliği Türkiye'de Anayasal düzenlemeyle engellenecek. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan gelen son dakika açıklama bu şekilde yorumlandı. TRT Haber'e konuşan Bekir Bozdağ, “Türkiye’de kim evlilik birliğinin kadın ile erkeğin evlenmesiyle kurulduğu gerçeğini reddedebilir? Gelecekte bu ülkede buna dönük bir tehdidin emareleri gözüktüğü için şimdiden tedbir alıyoruz.” dedi. 

SADECE KADIN VE ERKEKLER EVLENEBİLİR

Bekir Bozdağ'ın açıklamasına Türkiye'de anayasaya 'Evlilik birliği, ancak kadın ile erkeğin evlenmesiyle kurulabilir' düzenlemesi getiriliyor. Bekir Bozdağ, bu düzenleme ile kimseyi hedef almıyoruz dedi. Bozdağ şunları söyledi:

-Toplumun temeli olan aileyi korumak için bir teminat getirilmektedir. Türkiye’de kim evlilik birliğinin kadın ile erkeğin evlenmesiyle kurulduğu gerçeğini reddedebilir? Buna karşı oy kullanabilir mi? Bunun karşısında durabilir mi? Zaten fiilen uygulanan bir durum. Ama gelecekte bu ülkede buna dönük bir tehdidin emareleri gözüktüğü için şimdiden tedbir alıyoruz.

NESLİMİZİ KORUMAK İÇİN TEDBİR ALIYORUZ

-Biz kimseyi hedef almıyoruz.  Biz Türk milletinin toplumunun temelini oluşturan aileyi korumayı arzu ediyoruz. Eğer bugün Türkiye Cumhuriyeti devleti varsa, 85 milyon bir insan topluluğu bu ülkede yaşıyorsa, ailenin olması sağlıklı bir evlilik birliğini kuran müessesenin işliyor olmasıyladır. Dünyanın dört bir yanında aileye yönelik saldırılar var Türkiye'de de bunun emareleri gözüküyor. Pek çok ülke bu konuda tedbir alıyorsa, Türkiye'nin gecikmesi Türkiye'nin aleyhine olur. Biz bu noktada toplumumuzu, milletimizi, devletimizi, neslimizi korumak ve geleceğimizi için böyle bir tedbir alıyoruz.

KİMSEYİ HEDEF ALMIYORUZ

-Kimseyi hedef almıyoruz. Kimseyi hedef göstermiyoruz. Aileyi korumak toplumu korumak için tedbir almamız birilerini birilerini hedef almak anlamına gelmez. Ama aileye yönelik her türlü saldırının karşısında; saldırıyı yapanlar kimler olursa olsun, karşısında anayamızı ve yasalarımızı, devletimizi bulacaktır. 

Editör: Haber Merkezi