05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GENEL 'Ben de kullanıyorum, hepimiz tehlike altındayız' Fatih Portakal herkesi uyardı

'Ben de kullanıyorum, hepimiz tehlike altındayız' Fatih Portakal herkesi uyardı

Fatih Portakal'dan konuyla ilgili dikkat çeken bir uyarı geldi. 'Ben de kullanıyorum' diyen Portakal 'Hepimiz tehlike altındayız' diyerek bir de uyarıda bulundu

Dolandırıcılar her gün milyarlarca liralık işlem yapılan kredi kartlarına göz dikti. En sık kullanılan arama motorunun internet tarayıcısı siber korsanların hedefinde. Tehdidin adı İsa 'infostealer'. Bankacılık zararlısı olarak bilinen bilgisayar virüsü Google Chrome'u hedef alıyor.

Farkında bile olmuyorsunuz

Milyonlarca kişinin kredi kartı bilgilerini kaydettiği Google'ın internet tarayıcısı güvenlik açıkları veriyor. Yani internetten hızlı bir alışveriş için web tarayıcısına kaydettiğiniz kredi kartları siber dolandırıcıların hedefinde.

Casus yazılımlarla Google üzerinden kredi kartı bilgileriniz çalınmaya çalışıyor. Siz farkında olmadan kredi kartı şifreniz ve kredi kartı numaraları siber dolandırıcıların eline geçiyor. Bundan korunmanın yöntemi ise gerekli güncellemeleri yapmak.

Bende kullanıyorum diyerek uyardı

Gazeteci Fatih Portakal Sözcü Ana Haber'de yaptığı açıklamada, "Kredi kartı kullanıyor musunuz? Tabii ki herkes kullanıyor. Siz de kullanıyorsunuz, ben de kullanıyorum. Kredi kredi kartsız yaşanır mı? Aslında sorunun özü de o kredi kartsız yaşanır mı? Ama haber o değil. Hani güvenli internetten bahsediyoruz ya, hep öyle lanse ediliyor, 'işte buradan bağlanırsan sıkıntı olmaz' diye. Artık dolandırıcılar için sınırsız bir dolandırma imkanı var. O güvenli gördüğünüz internet alanları bile sizin şifrenizi maalesef başkalarına verebilir." uyarısında bulundu.

Sanal kart tavsiyesi

Portakal son olarak, "Yani belki de en iyisi sanal kart. Onu kullanmak çok daha iyi" tavsiyesinde bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *