Brooklyn Beckham ve Nicole Peltz geçtiğimiz Cumartesi akşamı görkemli bir törenle evlendi. Düğün töreni 1,5 milyar doları aşkın servete sahip Peltz ailesinin Florida'daki malikanesinde gerçekleşti.

Baba Nelson Peltz'in kızının düğünü için 59 milyon lira para harcadığı iddia edildi. 

Törende dikkat çeken bir başka ve en önemli ayrıntı ise gelinin annesi Claudia Peltz'in boynunda takılı olan gerdanlıktı.

Claudia Peltz'in boynunda duran 94.78 karatlık nefes kesen damla şeklinde, D color, gerdanlık görenleri kendine hayran bıraktı.

Varsayımlara göre prenses ve yuvarlak kesim pırlantalarla işlenen gerdanlık, Harry Winston'a ait.

Fakat Harry Winston'un eline geçmeden önce söz konusu gerdanlığın sahibinin Osmanlı padişahı Sultan Abdülhamid Han olduğu öğrenildi.

'Star Of The East' isimli gerdanlık, 1876-1909 yılları arasında hüküm süren Osmanlı Padişahı II. Abdülhamid'in mücevher koleksiyonunun bir parçasıydı.

Bu eşsiz parçanın, nereden geldiği ve ne zaman keşfedildiği bilinmiyor.

Sultan II. Abdülhamid'in tahttan indirilmesinden hemen önce bazı mücevherleri Paris'te satışa çıktı ve 'Star Of The East' de bu mücevherlerden biriydi.

Daha sonra yeni sahibi Pierre Cartier, değerli parçayı, Hope Diamond'ın da bir dönem sahibi olan, Evalyn Walsh McLean'e sattı.

McLean'ın ölümünden sonra, Harry Winston, 94.78 karatlık pırlantayla beraber McLean'ın tüm koleksiyonunu satın aldı.

Ardından Harry Winston'ın 50. yıldönümünde New York Modern Sanat Müzesi'nde bir resepsiyonda sergilendi.

Uzun zamandır bu etkileyici parçanın nerede olduğu bilinmiyordu. Ve Peltz -Beckham düğününde karşımıza çıktı.

Editör: Haber Merkezi