03 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Kapalı
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GENEL Dev tavuk markasına rekor ceza

Dev tavuk markasına rekor ceza

Banvit, Rekabet Kurulu tarafından 4054 sayılı kanun kapsamında 947 milyon TL ceza aldı.

Türkiye’nin önde gelen gıda üreticilerinden Banvit, Rekabet Kurulu tarafından yürütülen soruşturma sonucunda 947.305.871,90 TL idari para cezasına çarptırıldı. Kurul, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesi kapsamında şirketin rekabet kurallarını ihlal edip etmediğini inceledi ve bu inceleme sonucunda ceza kararı verdi.

Bu gelişme, Türkiye ekonomisinin adaletli işleyişi açısından önemli bir adım olarak görülüyor. Zira haksız rekabet, hem milli üreticilere hem de tüketicilere zarar verebilecek bir unsur olarak öne çıkıyor.

Banvit’ten İlk Açıklama

Banvit, Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı duyuruda ceza kararına ilişkin gerekçelerin henüz kendilerine ulaşmadığını bildirdi. Şirket, kararın ayrıntılarının tebliğ edilmesinin ardından yasal süre içinde %25 erken ödeme indiriminden yararlanmayı değerlendireceklerini ifade etti.

Banvit’in açıklamasında ayrıca, gelişmelerin Sermaye Piyasası Mevzuatı kapsamında kamuoyuyla düzenli olarak paylaşılacağı vurgulandı. Bu durum, şirketin şeffaflık ilkelerine bağlılığını göstermesi bakımından dikkat çekti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *